Fredrikstad-investoren Haakon Sæter er på vei inn i et møte når DN snakker med ham rett før klokken åtte tirsdag morgen. På skjermene ruller røde tall og meldinger om frykt og fall på børsene i Asia etter kraftig fall i USA mandag.

Den profilerte investoren stålsetter seg for en spennende dag på Oslo Børs og i markedene.

– Det var overraskende at fallet i Asia ble så kraftig. Det er alltid overraskende når det kommer, men vi har jo ventet på det lenge, sier investor Haakon Sæter.

Alle de viktigste asiatiske aksjeindeksene falt kraftig natt til tirsdag. Den japanske Nikkei-indeksen var på det meste ned rundt syv prosent, og endte dagen med et verdifall på 4,7 prosent.

– Har du gjort noe i porteføljen din for å forberede deg på et børsfall?

– Ikke så mye. Det er noe småtteri. Jeg har noen bear-derivater, men det spørs om det hjelper så mye på totalen, sier Sæter til DN.

– Kommer du til å handle i dag?

– Ja, det er god mulig.

– Blir det kjøp eller salg?

– Det spørs hvor kursene ligger, sier Sæter.

– Gode muligheter for tradere

Det var ikke bare i Tokyo at investorene løp mot døren i natt. Den kinesiske aksjeindeksen Hang Seng ved Hong Kong-børsen endte dagen ned 4,5 prosent. Mens Taiwan-børsen endte dagen ned nær fem prosent.

Børsfallet i Asia kom etter et tungt fall på Wall Street mandag kveld. Den industritunge Dow Jones-indeksen falt hele 4,6 prosent, det største fallet siden 2011.

– Hvordan bør privatinvestorer forholde seg dersom børsen åpner kraftig ned i dag?

– Det må folk klare å tenke selv. De langsiktige bør sitte stille, mens tradere bør ha gode mulighet til å tjene på kurssvingningene i dag, sier Sæter.(Vilkår)

– Sunt med en korreksjon
Terje Erikstad, innholdssjef i DN, kommenterer dagens kursfall.
01:24
Publisert: