Det svenske eiendomsselskapet Balder Ab melder tirsdag at det har kjøpt seg videre opp i det norske Oslo Børs-noterte selskapet Entra.

Balder kjøpte tirsdag 610.059 aksjer i Entra, noe som fører til at det svenske selskapet nå har en eierandel på 33,67 prosent. Som følge av dette vil Balder legge inn et pliktig bud til alle aksjonærene i Entra.

Ved kjøp av mer enn én tredjedel av stemmene i et selskap notert på Oslo Børs, utløses en tilbudsplikt. Dette innebærer at kjøperen er pliktig til å gi de gjenværende aksjonærene i selskapet et tilbud om å kjøpe deres aksjer.

Bud vil være på minimum 36,86 mrd.

Det pliktige budet må være på minst 202,5 kroner per aksje, som er den høyeste kursen Balder har betalt for Entra-aksjer de seneste seks månedene, justert for utbyttet betalt i oktober 2021. Et bud på 202,5 kroner aksjen vil verdsette Entra til nær 36,86 milliarder kroner.

Til sammenligning hadde Entra en markedsverdi på 35,3 milliarder på Børsen tirsdag. Da Oslo Børs stengte tirsdag ble Entra-aksjen handlet for 193,90 kroner. Entra-aksjen har falt 6,6 prosent de siste tre månedene, men er opp over 50 prosent det siste året.

Tidligere i oktober nedjusterte DNB Markets kursmålet på Entra-aksjen til 185 kroner, fra tidligere 190 kroner.

Foretrekker at Entra er børsnotert

Balder har siden slutten av fjoråret kjøpt aksjer i Entra. Da det svenske selskapet krysset fem prosent eierskap i Entra i fjor, sa Balder-sjef Erik Selin at det ikke hadde til hensikt å legge inn bud på hele det norske selskapet.

I børsmeldingen fra Balder tirsdag fremgår det at det fortsatt foretrekker at Entra skal være notert på Oslo Børs, men at det samtidig er ønsket å øke eierandelen.

– Vi foretrekker at Entra fortsetter som et børsnotert selskap på Oslo Børs. Selskapet er godt forvaltet, har en fin eiendomsportefølje og god forvaltning som over tid vil skape verdi for selskapets interessenter. Vi ser på Entra som en god langsiktig investering og har ikke tenkt å legge inn bud på hele selskapet, sa Selin til TDN Direkt i desember i fjor.

Svensk budkrig

Tidligere i høst ble det kjent at det svenske eiendomsselskapet Castellum har kjøpt Folketrygdfondets aksjer i Entra. Etter transaksjonen eier også Castellum mer enn 30 prosent av aksjene i Entra.

Tidligere har det vært en intens budkrig mellom Castellum og et annet svensk eiendomsselskapet, SBB.

SBB valgte i juni å kaste sine resterende aksjer i det norske eiendomsselskapet. 14. juni kom meldingen om at SBB hadde solgt alle sine Entra-aksjer til nettopp Castellum.

De to svenske eiendomsselskapene Castellum og Balder er dermed Entras største aksjonærer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.