Teknologiselskapene Pexip, Kahoot og Patientsky har stupt på børs de siste dagene. En time etter børsåpning er henholdsvis Kahoot og Pexip opp rundt fire og tre prosent. Patientsky åpnet opp, men har nå snudd og er ned rundt to prosent.

Oppgangen i Kahoot kommer etter at det tidligere i dag ble kjent at Softbank kjøper ytterligere aksjer for 151 millioner kroner i selskapet. Torsdag kjøpte selskapet aksjer for 148 millioner kroner. Kjøpene gjør at Softbank nå har en eierandel på 17,4 prosent i Kahoot.

I går ble videokonferanseselskapet Pexip det tredje teknologiselskapet som falt kraftig etter å ha lagt frem nøkkeltall for det siste kvartalet.

Tallene fra selskapet viste en vekst på de årlige gjentakene inntektene på 41 prosent, noe som ikke levde opp til investorenes forventninger. Aksjen endte ned 16 prosent.

Dagen før hadde både e-læringsselskapet Kahoot og helseteknolgiselskapet Patientsky også falt kraftig etter deres oppdaterte tall for andre kvartal. Den siste uken er selskapene ned henholdsvis 24 og 29 prosent.

Forvalter Leif Eriksrød i Alfred Berg mener korreksjonene kommer av at selskapene som gikk på børs i fjor fikk en skyhøy verdsettelse.

– På Oslo Børs og Euronext Growth er det mange nye selskaper med kort historikk. De kom på børs med høy verdsettelse og har vært favoritter blant spekulanter. Da har de ikke mye å gå på, sier Alfred Berg.

Forvalteren tror derimot ikke det vil komme et bredt fall i teknologisektoren.

– Det er fortsatt teknologiselskaper med høy og lav prising. De korreksjonene vi ser nå er mer symptomatisk for selskaper med kort historikk, sier Berg.

Børsen ned tre dager på rad

Hovedindeksen på Oslo Børs endte torsdag ned 1,72 prosent og stengte på 1120,96 poeng. Dermed har børsen endt i minus tre dager på rad.

I dagens morgenrapport fra Roger Berntsen i Nordnet trodde analytikeren derimot på oppgang. Han begrunnet vurderingen med at investorer nå kan bli «trigget» av billige aksjer på Oslo Børs.

Berntsen trodde Oslo Børs skulle åpne opp 0,9 prosent, eller innenfor intervallet 0,7 til 1,1 prosent.

– Børsene verden over, inkludert i USA, falt til dels kraftig i går. S&P 500 endte til slutt ned 0,9 prosent, mens Nasdaq og Dow Jones Industrial Average falt begge 0,7 prosent. Økt global smitte, samt flere problematiske flaskehalser i økonomien er det som bekymrer investorene for øyeblikket. Hvorvidt den økonomiske oppgangen vil bremse noe opp som en følge av dette gjenstår å se, skriver Berntsen i rapporten.

Overføres til Oslo Børs

Både teknologiselskapet Mercell Holding og oppdrettsselskapet Salmon Evolution flyttes i dag fra Euronext Growth til hovedlisten på Oslo Børs.

Etter overføringen stiger Salmon Evolution mer enn tre prosent fra start.

Seismikkselskapet PGS stiger også markant fra start. En time etter børsåpning er aksjen opp over ni prosent etter at selskapet kunngjorde at de ventet bedre omsetning i andre kvartal. De oppdaterte tallene viste en ventet segmentomsetning på 152 millioner dollar, mot 139 millioner dollar i fjor. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.