Teknologitunge Nasdaq stupte 3,34 prosent onsdag, og fortsatte nedgangen umiddelbart etter åpning torsdag. Den første timen ut i handelen var alle de toneangivende indeksene preget av svingninger. Nasdaq-indeksen så først ut til å fortsette nedgangen, før den snudde opp.

Slik så det imidlertid ut på på Wall Street ved stenging torsdag:

  • Den brede S&P 500 indeksen falt 0,1 prosent.
  • Industriindeksen Dow Jones falt 0,47 prosent.
  • Teknologitunge Nasdaq falt 0,13 prosent.

Flere av teknologiaksjene fortsatte falle torsdag. Apple endte ned 1,67 prosent, mens Tesla-aksjen falt 2,15 prosent.

Også Microsoft endte ned 0,79 prosent torsdag.

Rotasjon

Anders Tandberg-Johansen og Sverre Bergland har i snart to tiår forvaltet DNB Teknologi A, det største teknologifondet i Norge.

Onsdag kveld stupte børsene i USA, og særlig teknologibørsen Nasdaq, etter sterke signaler fra sentralbanken Fed om at renteoppgangen må fremskyndes på grunn av inflasjonsutviklingen. Oslo Børs falt torsdag markant, trukket særlig ned av teknologiselskapene.

Ansvarlig forvalter Tandberg-Johansen lar seg ikke skremme av børsfallet, selv om det kom brått. Han mener en mer haukaktig Fed, altså en sentralbank som setter opp rentene, gjør at investorene blir mer kresne og kritiske, fordi det da vil bli mer attraktivt å for eksempel flytte pengene fra aksjer til rentepapirer.

– Det er alltid vanskelig å forutse korreksjoner. Samtidig ser vi gode grunner til rotasjonen ut av de uprofitable og urealistisk høyt prisede delene av teknologiuniverset. En mer haukaktig Fed i går gir fortsatt motivasjon til å rotere ut av de dyreste delene av markedet og inn i selskaper med mer edruelig prising mot vekst, sier han.

Utviklingen stopper ikke

Teknologiaksjer har fått et ekstra løft under pandemien, med hjemmekontor og økt bruk av digitale løsninger. DNB-forvalterne tror dette er en utvikling som bare vil fortsette, selv om vi skulle være på vei ut av pandemien.

– Digitaliseringen av samfunnet fortsetter i stor fart, og fremtiden for teknologisektoren har kanskje aldri sett mer spennende ut. Vi er i en tidlig fase hva gjelder blant annet kunstig intelligens, automatisering, 5G, «internet of things» og selvkjørende farkoster, sier Tandberg-Johansen.

Samtidig påpeker han at forsøkene på å regulere «big tech» vil fortsette med uforminsket styrke, og at det etter hvert store kryptomarkedet vil bli gjenstand for økt regulering.

Tror på Telenor

Tandberg-Johansen er forsiktig med å peke på vinnere og tapere hjemme i Norge. Men for selskaper innen teknologi, media og telekom (TMT) løfter han opp trauste Telenor som en god kjøpsmulighet.

– I Norge synes vi at Telenor-aksjen er lavt priset relativt til hvordan vi tror fremtidige kontantstrømmer vil se ut, sier Tandberg-Johansen.

Tross teknologifall og utsikter til et ruglete marked varsler han ingen endringer i fondets forvaltningsstil, men han holder alle muligheter åpne.

– Vi lever under mantraet at «the rule is that there are no rules», sier Tandberg-Johansen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.