I januar uttalte Ottar Ertzeid til DN at han trodde på en korreksjon i aksjemarkedet på ti til 15 prosent. Han fryktet derimot at markedet skullet ta ytterligere av, at det skulle bli en spekulasjonsboble som etter hvert sprakk i et aksjekrakk. Etter de siste dagers nedtur i aksjemarkedet kan han med lettelse konstatere at det ble en korreksjon som kom relativt raskt. Sjefen i DNB Markets har fått akkurat det han ønsket seg.

– Det er dette vi har ventet på. Så langt er alt som ventet, det er innertier, sier han.

Renteoppgang i USA har bidratt til fallet. Hovedindeksen på Oslo Børs nådde toppen i januar med 843 poeng, ved lunsjtider tirsdag er indeksen nede i 780 poeng.

Over 700 poeng

– Jeg trodde på en korreksjon, ikke et krakk. Så det er positivt det som skjer nå. Jeg ser dette foreløpig som udramatisk. Økonomien går bra. Hadde vi fått en korreksjon når makroøkonomien så svakere ut, hadde det fått større konsekvenser og vi ville sett større bevegelser. Slik makrobildet ser ut nå, er det bare positivt med en korreksjon, sier han.

– Kundene tar det relativt bra, det er ingen panikk eller lignende. Det er udramatisk.

– Hvilken nivå bunner Oslo Børs ut på?

– Det er vanskelig å svare på. Jeg tror ikke på noe fall på 20–30 prosent.

– Under 700 poeng på hovedindeksen?

– Nei, jeg tror ikke vi skal så langt ned, sier Ertzeid.

Venter videre fall

Ertzeid minner om at selv om det har falt mye på kort tid, så skal vi ikke så mange månedene tilbake for å finne at børsene var på samme nivå som nå og da var de på «all-time high».

– Markedene kan gjerne falle litt til. Det er mange selskaper som har aksjeverdier som er strukket hvis man ser på pris/fortjeneste-forholdet. Dette er vanskeligere å regne hjem med et høyere rentenivå, sier han.(Vilkår)

Slik så det ut på rentebordet i Swedbank tirsdag morgen
Tone Lunde Bakker, Norgessjef i Swedbank forklarer hva som skjer i det børsen åpner tirsdag morgen.
00:49
Publisert: