«Det vesentlige av tapet i porteføljen kan henføres til urealiserte posisjoner innen energisektoren etter en kraftig korreksjon på tampen av 2018».

Det skriver Celina Midelfart (47) i sin årsberetning for sitt investeringsselskap Midelfart Capital. På høsten falt oljeprisen med over 30 prosent og bidro til å trekke ned Midelfarts verdier i riggselskapet Borr Drilling, som hennes forlovede Tor Olav Trøim (56) er styreleder i.

– Resultatene var selvsagt skuffende, skriver Midelfart i en epost til DN.

Hun er bosatt i London, sammen med Trøim, og jobber med å forvalte formuen hun arvet etter sin avdøde far, Finn-Erik Midelfart.

– Investeringer i energi har de siste årene vært som å løpe maraton. Veldig slitsomt underveis, men angivelig euforisk ved målpassering, skriver Midelfart.

I mange år har det gått bra, og i fjor sommer kunne DN melde at hun på ti år har tjent opp 540 millioner kroner. Det rykende ferske regnskapet for hennes investeringsselskap viser derimot et resultat før skatt på minus 84,8 millioner kroner, som inkluderer flere investeringsselskaper under morselskapet Midelfart Capital as.

Som for mange andre investorer på Oslo Børs endte avkastningen i fjor under null.

Totalt i konsernet har Midelfart 8,5 årsverk som jobber fra hovedkontoret i Oslo.

442 mill. på børs

I 2018 ble det kjent at Midelfart og Trøim tok en større posisjon i gjødselselskapet Yara International, og ved utgangen av 2018 satt hun på 730.163 aksjer, tilsvarende 237,6 millioner kroner, eller 0,2 prosent av selskapet.

Totalt sto Midelfarts investeringsselskap oppført med 442,2 millioner kroner på børs, som var 45,6 millioner kroner lavere enn hva hun kjøpte aksjer for.

Hittil i år er børsen opp ni prosent og skal vi tro Midelfart ser 2019 lysere ut enn fjoråret.

– Totalt sett er jeg på pluss siden så langt, og er forsiktig optimist for året, skriver Midelfart.

– Jeg har følgelig ikke gjort vesentlige justeringer i porteføljen. Investeringene i Avida Finans og Yara ser også lovende ut, skriver Midelfart.

Urealisert tap på 279,9 mill.

I posten «urealisert verdiendring verdipapirer» ligger Midelfart an til å tape 279,9 millioner kroner. 98,9 millioner kroner av det urealiserte tapet er på aksjer, såkalte derivater og valutainvesteringer. Resten av det urealiserte tapet spesifiseres ikke.

– Mine urealiserte posisjoner innen energi relaterte aksjer falt dramatisk på slutten av fjoråret, skriver Midelfart.

Et salg av verdipapirer reddet imidlertid inn Midelfarts resultat og ga henne en samlet negativ avkastning på minus 103,7 millioner kroner. Salget ga en gevinst på 164 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.