Hedgefond-megler og brexitentusiast Crispin Odey tjente rundt 284 millioner dollar på én dag i 2016, da pundet falt som følge av at det britiske folk stemte for å gå ut av EU.

Fortjenesten gikk riktignok tapt kun uker etter, da markedene tok seg opp igjen og pundet steg.

Nå vil megleren på ny vedde mot pundet, ifølge Bloomberg.

Forventer storm i sosiale medier

Odey gikk bort fra en langvarig shortposisjonen i pundet da det lå an til at Storbritannia ville avlyse eller utsette brexit i januar.

Noen uker senere snudde han, og veddet på ny mot pundet. Bakgrunnen er at han ventet at pundet vil synke dersom Storbritannia forlater EU uten en avtale.

Meglerens spekulering i Storbritannias valuta har skapt het debatt i landet tidligere. Odey var en av de største økonomiske bidragsytere til Brexit-kampanjen før folkeavstemningen i 2016.

Mange ser på Odeys pund-shorting som et forsøk på å tjene penger på Storbritannias økonomiske problemer etter å ha vært med på å skyve landet mot en usikker fremtid, og Bloomberg forventer en ny storm på sosiale medier når megleren igjen vedder mot pundet.

«Crispin Odey, en av de største brexit-donorene, vedder på en videre kollaps for pundet og stupende aksjekurs. Han blir rikere jo fattigere vi blir.», skriver en britisk twitter-bruker på mikrobloggnettstedet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se reaksjonen til DNs børskommentator da han fikk levert tre flasker vin på døren på grunn av et veddemål
04:57
Publisert: