Mandag kveld ble det kjent at Brødboksen kaster inn håndkleet og legger ned driften. Nå slår selskapet seg konkurs med en gjeld på 22,7 millioner kroner.

«Retten legger skyldnerens opplysninger til grunn. Selskapet antas derfor å være ute av stand til å dekke sine forpliktelser etter hvert som de forfaller», heter det i oppbudsbegjæringen.

– Dette har vært min lille baby i tre år. Jeg har sovet lite og knapt gjort annet enn å jobbe. Da er det trist at det går slik, sa Brødboksen-gründer Arnulf Refsnes til DN mandag kveld.

Brødboksen drev med morgenlevering av matvarer på døren, i hovedsak brød, melk og juice.

– Nå var kassen tom

Refsnes forteller at det ikke var noen vei utenom å melde oppbud tirsdag:

– Nei, nå var kassen tom. Vi har jobbet intenst den siste måneden mot investorer, men ikke lykkes med det, sier Refsnes, som selv taper mye penger på at Brødboksen nå kaster inn håndkleet. Han er største aksjonær i selskapet med ti prosent av aksjene.

– Hvor mye taper du på dette?

– Det er vanskelig å si, og akkurat nå er jeg ikke så opptatt av det heller. Jeg synes bare det er trist at konseptet Brødboksen nå går ned, og selvfølgelig synes jeg det er trist at rundt 200 ansatte mister jobben, at leverandører taper penger og mister en god kunde, og at aksjonærene taper pengene sine. Mange familier blir berørt av dette, sier han.

Problemene ballet på seg

Problemene har ballet på seg for Brødboksen den siste tiden:

I julen skrev DN at fire ansatte som hadde kommet i konflikt med Brødboksen hadde hyret advokat Per Danielsen mot sin arbeidsgiver. Danielsen fortalte at han de siste dagene da hadde fått ytterligere tre henvendelser fra tidligere ansatte som mente de ikke har fått riktige utbetalinger, i tillegg til de fire.

Konfliktene som oppsto mellom de fire ansatte og arbeidsgiver skyldtes både oppsigelser og uenighet om utbetaling av overtid. Tre av sakene var oppsigelsessaker, ifølge Danielsen. I to av sakene hadde uenighet om overtidsberegning blitt brukt som oppsigelsesgrunnlag, fortalte advokaten til DN.(Vilkår)