Mange investorer har lagt inn veddemål på at aksjer i den voksende cannabis-industrien i USA skal falle. Så langt i år har de fått et papirtap på 490 millioner dollar, som tilsvarer fire milliarder kroner, skriver Marketwatch.

Likevel har volumet av veddemålene bare økt, selv om kostnadene knyttet til slike handler har økt.

Skyhøy kostnad

Mesteparten av «shortingen», en handel der man låner aksjer, selger dem og kjøper nye i markedet når man gir dem tilbake, er knyttet til selskapene Canopy og Tilray. Rundt 34 prosent av aksjene i Tilray skal nå være shortet. Selskapets aksjekurs har økt fra 22 dollar da de ble børsnotert i midten av juli, til 161,6 dollar nå, så shorting har så langt vært en dyr fornøyelse.

Ifølge analyseselskapet S3 Partners skal kostnaden for å låne cannabisaksjer i snitt være 21,8 prosent, et nivå som blir omtalt som latterlig høyt av S3s sjef for prediksjonsanalyser, Ihor Dusaniwsky.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.