– Jeg hadde penger plassert hos Bear Stearns under hans ansvar på midten av 90-tallet da jeg studerte i New York. Han inngikk i en felles forretningsmessig bekjentskapskrets. Jeg har ikke hatt noe med ham å gjøre siden 96/97, skriver Celina Midelfart i en melding til DN.

Epstein begynte sin karriere hos investeringsbanken Bear Stearns.

Svaret kom etter at DN mandag spurte henne om flylogger, som plasserer henne på flyet til den nå avdøde milliardæren og sexforbryteren Jeffrey Epstein en rekke ganger i 1996 og 1997. Epstein ble for første gang etterforsket i 2006, flere år etter at Midelfart sist hadde kontakt med han.

Se og Hør rapporterer tirsdag at FBI ønsker å spørre Midelfart ut om forbindelsen. Overfor DN avviser hun at de har tatt kontakt.

Pressetjenesten til den amerikanske ambassaden i Stockholm opplyser til DN at de ikke kommenterer pågående etterforskninger.

Flere turer

DN har fått tilgang til flyloggene i amerikanske rettsdokumenter. Der kommer det frem at Midelfart for første gang var på Epsteins privatfly, som ble kalt «Lolita Express», 18. august 1996.

Hun og Epstein var de to eneste passasjerene som var på flyet fra New Jersey til Florida, der Epstein hadde et av sine mange hus.

Rundt tidspunktet for den første flyturen var Midelfart 23 år gammel.

I loggene er det en rekke ytterligere turer frem til november 1997, og på flere av de er Midelfart og Epstein de eneste passasjerene som er oppført. Ofte er de til Florida fra New York-området. Det siste året er det også turer til delstatene Massachusets, New Mexico og Virginia. Til sammen er det snakk om minst 14 turer.

Epstein tilsto i 2008 å ha betalt en mindreårig kvinne for seksuelle tjenester. Tidligere i år ble han tilalt for seksuelle overgrep og menneskehandel. Han tok sitt eget liv i varetektsfengsling i august.

Dette er Celina Midelfart
Forretningskvinnen Celina Midelfart tok over kosmetikkselskapet Midelfart etter sin far. De siste 10 årene har hun økt formuen sin med mer enn halv milliard.
01:30
Publisert:

Flere norske forbindelser

DN har i flere uker omtalt Epsteins norske forbindelser. Fredsmegleren og toppdiplomaten Terje Rød-Larsens tankesmie varslet i november at den vil gi bort en sum som tilsvarer millioner den fikk fra Epstein tidligere, etter DNs dokumentar. Han var også i en middag der Epstein var til stede i 2013, og har ikke svart på noen henvendelser om deres relasjon.

Også tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik var til stede i 2013. Han møtte Epstein to år senere i 2015, og diskuterte finansiering av Bondeviks stiftelse Oslosenteret. Men han fortsatte ikke kontakten etter å ha oppdaget Epsteins fortid.

Mandag gikk kronprinsesse Mette-Marit ut og beklaget sin kontakt med Epstein. De to møttes flere ganger mellom 2011 og 2013, etter å ha blitt introdusert av felles bekjente.

DN har også fortalt om hvordan Epstein for åtte eller ni år siden forsøkte å få minst én østeuropeisk kvinne til Norge ved å henvende seg direkte til generalkonsulen i New York. Han ble henvist videre. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.