Celina Midelfarts investeringsselskap skrev ned aksjeposten i skjønnhetssatsningen Vami med 46 millioner til en krone ifjor. Midelfart Capital tapte i tillegg åtte millioner på salg av verdipapirer og gikk på en urealisert smell innen derivater i størrelsesorden 15,3 millioner. Samtidig fikk hun en urealisert aksjegevinst på vel syv millioner.

– Til tross for et godt resultat totalt sett i Midelfart Capital, er jeg ikke fornøyd med fjoråret. Vami-investeringen som ble foretatt i 2006–2007 har vært en katastrofe. Jeg tok også et tap i markedet som følge av fallet i oljesektoren, skriver Celina Midelfart i en epost til DN.

Solgte frisørkjede

Gjennom holdingselskapet Vami eide Midelfart Capital inntil nylig aksjeposter i to frisørkjeder, halvparten av et selskap som selger hårpleieprodukter og hudpleiesatsningen Face It. Vami har ifølge årsberetningen «fokus på investeringer innen profesjonell skjønnhet», og Midelfart eier skjønnhetssatsningen sammen med dagligvareselskapet Norgesgruppen og oppkjøpsfondet FSN Capital. I forrige måned solgte Vami kjeden Josefsson Frisør fra Drammen tilbake til gründerfamilien, bekrefter styreleder Ole Christian Vale i Vami. Han vil ikke si noe om det er aktuelt å selge de tre andre skjønnhetsinvesteringene.

I tillegg til 50 prosent av Vami, kontrollerer Celina Midelfarts investeringsselskap halvparten av Midelfart Holding. Søsteren Hermine Midelfart (44) sitter på resten av aksjene i Midelfart Holding gjennom selskapet Pescara. Ifjor mottok Celina Midelfarts investeringsselskap aksjeutbytte på 92,8 millioner, mens Pescara fikk 91,4 millioner i aksjeutbytte.

«Har reversert aksjetapene»

Den verdijusterte egenkapitalen til Midelfart Capital lød ved inngangen til 2015 på 460 millioner mot 482 millioner ved begynnelsen av fjoråret. Søsterens selskap står med 396 millioner i egenkapital og 11,5 millioner i gjeld.

– Avkastningen på Midelfart Capitals portefølje så langt i år har reversert aksjetapene fra ifjor. Og med en likvid og konservativ portefølje, samt flere spennende prosjekter er jeg forsiktig optimist for 2015, skriver Celina Midelfart.

Hun ønsker ikke å kommentere regnskapstallene ytterligere.

DN skrev rundt juletider ifjor at søstrene Midelfart hadde kjøpt seg inn i Godtlevert as, som er i sterk vekst og leverer middagspakker på døren. Gjennom Midelfart Invest sikret de to seg 16,25 prosent av middagsselskapet.

– Selskapet ligger noe utenfor våre mer tradisjonelle, noterte, finansielle plasseringer, men var et såvidt spennende og innovativt forretningskonsept, etablert av gründere med en sterk historie og bakgrunn, at vi slo til da denne unike muligheten bød seg, skrev Celina Midelfart i en epost til DN da.

 Les også: Starter Trøim-bank


Investerer i middager
 

Trøim og Midelfart blar opp til eks-hushjelpen  


Hermine Midelfart kjøpte «særdeles påkostet» Norefjell-krypinn  

Les hele avisen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.