Det gjeldsrammede kinesiske eiendomskonglomeratet China Evergrande ble suspendert ved Hongkong-børsen mandag morgen før handelen startet. Dette kommer etter flere runder med utsettelse på betaling av renter til obligasjonseiere og midlertidige avtaler med kreditorer.

Aksjekursen på China Evergrande har falt med over 85 prosent det siste året, men i forrige uke steg den med 25 prosent. Selskapet har ikke kommet med ytterligere kommentarer utover en kort børsmelding, men ifølge Financial Times kommer aksjepausen i påvente av «en stor transaksjon».

Den engelske avisen viser til at Evergrande Property Sevices, hvis aksje også er pauset, nå er i ferd med å bli kjøpt opp. Selskapet kunngjorde en aksjepause i påvente av et mulig oppkjøp eller en sammenslåing og et bud på aksjene i selskapet.

Det kriserammede selskapet var forrige ukes store samtaleemne i verdens finansmarkeder. For en uke siden rystet gjeldssituasjonen børser over hele verden, og Oslo Børs fikk en av årets så langt verste dager.

For knappe to uker siden maktet ikke selskapet å betale et renteavdrag på en av sine dollar-obligasjoner på 83,5 millioner dollar. Det gjorde at selskapet fikk 30 dager på seg før det formelt blir erklært misligholdt.

Evergrande har ikke sagt noe offentlig om denne betalingen, ei heller en annen betaling som hadde frist forrige uke. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.