Kistefos, investeringsselskapet til forretningsmann, investor og kunstsamler Christen Sveaas, har nylig satt inn 50 millioner kroner i oppstartsfondene til gründer-investoren Magnus Grimelands Antler.

– I 2018 hadde jeg ikke snakket med Christen Sveaas på 12 år, sier Magnus Grimeland.

I 2006 sendte han en epost til Sveaas for å søke på et stipend han hadde satt opp for støtte til Harvard Kennedy School og Government.

Konsernsjef Magnus Grimeland i investeringsselskapet Antler.
Konsernsjef Magnus Grimeland i investeringsselskapet Antler. (Foto: Scott A. Woodward)

– Vi mailet litt frem og tilbake, men jeg gikk ikke videre med stipendet ettersom jeg begynte å jobbe i McKinsey. Men i 2018, etter 12 år, svarte jeg på den siste mailen hans fra 2006 med at vi nå bygget opp Antler, og da svarte han på samme mailen på under en halvtime, sier Grimeland.

Nå skal selskapets oppstartsfond ha mottatt 50 millioner kroner fra Sveaas.

Risikabelt

– Kistefos har historisk investert både direkte og indirekte i tidlig-fase-selskaper, sier investeringsdirektør Gunnar Jacobsen i Kistefos.

Han utelukker ikke at det er risikabelt å investere i oppstartsfond.

– Risikoen er høy, men i flere tilfeller har vi utviklet investeringsplattformer for organisk og strategisk vekst, som senere har gitt oss høy avkastning, sier Jacobsen.

Antler er et investeringsselskap som satser på å bygge opp oppstartsselskaper. Selskapet investerer i gründere og topptalenter ved å ta inn en stor mengde søknader til sitt investeringsprogram, og deretter støtte utvalgte med finansiering og veiledning.

– Pengene blir med på å bygge store selskaper i Asia og Norden, inkludert Norge, ved å investere i topptalent. Kistefos er jo tent på å tjene gode penger, noe Antler har gjort. Det er en god finansiell investering samtidig som man har en god innvirkning på verden, sier Grimeland.

Venter 10 til 20 norske selskaper

– Vi venter å sette i gang 10 til 20 selskaper i Norge. Det norske programmet begynner i januar, men søknaden åpnet for en uke siden, sier Grimeland.

I fjor sa Grimeland til DN at Antler ville utvide seg med 500 selskaper under seg.

– Vi har til nå vært med på å bygge 45 selskaper, og skal bygge 70 selskaper til i år. Så jeg vil tro vi kommer til å slå det målet, vi er i hvert fall på god vei.

Gunnar Jacobsen i Kistefos understreker viktigheten av å representere selskapet i flere regioner.

– For oss er det et sentralt poeng at Antler er representert i flere regioner og at man gjennom nettverket så tidlig som mulig oppnår internasjonalisering, hvilket også er viktig for norske og nordiske selskaper, sier Jacobsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.