Kilder til CNBC opplyser at Xerox har lagt inn et bud på HP. Ifølge den amerikanske avisen er budet på 22 dollar per aksje.

Tilbudet skal være fordelt på 17 dollar i kontantoppgjør og 0,137 Xerox-aksjer pr HP-aksje. Ved stengetid onsdag var aksjen på 19,57 dollar, skriver TDN Direkt.

Onsdag bekreftet HP at de hadde samtaler med Xerox om et oppkjøp. Xerox er et selskap som lager printere og kopimaskiner.

HP er et teknologiselskap som holder til i Palo Alto i California. I oktober annonserte selskapet at de måtte kutte mellom 7000 og 9000 jobber innen enden av finansåret 2022 for å spare penger. I 2018 hadde selskapet en omsetning på 58,4 milliarder dollar, og et driftsresultat på 4,06 milliarder kroner.

Hvis avtalen går gjennom vil de nåværende eierne av HP sitte igjen med 48 prosent av selskapet, skriver CNBC.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.