Desember har vært en seig måned for bitcoin. Kryptovalutaen har falt 18,5 prosent siden starten av måneden.

Etter et fall på 11,32 prosent på et døgn, handles den til 3427 dollar, skriver CNBC.

De mest verdifulle kryptovalutaene etter bitcoin, Ripple (XRP) og ethereum (Ether), stupte i den samme tidsperioden. Ripple falt 10,16 prosent, og Ether 15,56 prosent, ifølge Coindesk.

– Markedet er i en generelt «bearish» trend som ikke ser ut til å slippe opp, drevet av hva som ser ut til å være et generelt negativt sentiment mot krypto, sier Zennon Kapron, direktør for finansteknologi i Kapronasia til CNBC.

Uttrykket «bearish» betegner en større nedgangsperiode der noe har falt over 20 prosent siden forrige topp. Det har bitcoin mildt sagt gjort, som har falt over 80 prosent siden toppen i slutten av desember i fjor da den kostet nærmere 20.000 dollar.

– Samtidig som at markedet er tungt retail-drevet, er det avhengig av gruppepsykologien i markedet som kan føre til store svingninger, sier han.

Han påpeker at trenden kan fortsette godt inn i 2019.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN-kommentator Terje Erikstad: -Det er ikke nok idioter der ute. Derfor vil kryptogalskapen ta slutt
Men den etterlater seg noe meget spennende.
01:49
Publisert: