Kursene på kryptomyntenheter har falt kraftig det siste døgnet. Onsdag kveld er bitcoin-kursen ned 6,48 prosent de siste 24 timene, og har dermed falt minst blant de ti største valutaene.

Ethereum, som er den nest største valutaen, har falt over 10 prosent, og det har også EOS, Cardano og Iota, valutaen som har en norsk gründer, viser Coinmarketcap.com.

Markedsverdien av hele bitcoin-systemet er onsdag kveld 130 milliarder dollar, rundt 1050 milliarder kroner. Det betyr at fallet det siste døgnet utgjør rundt 70 milliarder kroner.

Følg bitcoin-kursen i DN Investor.

Tar tid å sprekke

Det finnes nå 1623 kryptovalutaer på listen til Coinmarketcap.com, og de aller fleste av dem synker og stiger i takt. Det totale verdifallet for alle kryptovalutaene over 72 timer har vært på solide 50 milliarder dollar, som dermed reduserer totalverdien til 326 milliarder dollar, skriver Marketwatch.com, som viser til Coinmarketcap.com. Verdifallet tilsvarer drøyt 400 milliarder norske kroner.

Bitcoin er nå nede i 7663 dollar per mynt, men kryptooptimist Tom Lee står fast på sin spådom om at valutaen vil nå 25.000 dollar. Overfor CNBC kaller han fallet for «typisk kryptovaluta-volatilitet».

Jani Ziedins er ikke like optimistisk i en bloggoppdatering på Cracket Market. Han påpeker at trenden nå er nedadgående og at man på tross av midlertidig støtte i markedet, stadig når nye bunnivåer.

– Det tar de fleste bobler mellom seks og 24 måneder å bli ferdige med å sprekke. Hvis bitcoin er som de fleste bobler betyr det at det verste fremdeles er foran oss, og vi må regne med lavere bunnpunkter de neste månedene, skriver han.(Vilkår)

Er det greit med shorts på jobb?
Vi har sjekket tre arbeidsplasser.
02:43
Publisert: