Warren Buffett (87) har i en årrekke ledet sitt suksessrike investeringsselskap Berkshire Hathaway. Han holder det fortsatt gående.

I et intervju med CNBC tirsdag, avslører Buffett at han for øyeblikket sitter på gjerdet og venter med å realisere vinneraksjer eller tap, som en følge av arbeidet med en ny skattereform i USA.

Fra 35 til 20 prosent

President Donald Trump har lovet store skattekutt i den kommende tiårsperioden, som skal dekkes inn av økt økonomisk aktivitet som vil gi høyere vekst og sikre provenyen – det vil si at skatteinngangen blir på dagens nivå.

Detaljene i reformen er enda ikke klar, men den vil inneholde blant annet et kutt i selskapsskatten til 20 prosent, fra dagens 35 prosent, ifølge det foreløpige forslaget republikanerne la frem i forrige uke.

Det er dette som nå fører til at Buffett avventer med å realisere aksjeverdier.

– Akkurat nå sitter vi og følger med, fordi innen tre måneder eller mindre kommer vi til å ha svaret på hva som skjer, sier Buffet til CNBC.

«Ganske dum»

Buffett sa til CNBC at han ville følt seg «ganske dum» hvis han realiserte én milliard dollar og betalte 350 millioner dollar i skatt nå:

– Fremfor å vente bare noen få måneder og betalte 250 millioner dollar, sa Buffett.

Videre la han til at han ser positivt på skattereformen, som må gjennom Representantenes hus og Senatet, som republikanerne kontroller.

– Jeg tror de får det gjennom. Det er ikke en skattereform, men et skattekutt. Enhver politiker som ikke får gjennom skattekutt er trolig i feil bransje, humret Buffett.(Vilkår)