Fergekonsernet Color Group, som driver rederiet Color Line, innfører nye tiltak som følge av de nye koronarestriksjonene, ifølge en melding mandag. Det innebærer en full brems for flere ruter og påfølgende permitteringsvarsler til de ansatte.

Over 800 ansatte rammes

Fra og med 29. desember vil Color Line ta fergen M/S «Color Magic» midlertidig ut av drift på ruten Oslo-Kiel. Søsterskipet M/S «Color Fantasy» tas midlertidig ut av drift fra og med 10. januar.

Dette vil medføre varsel om permittering til i overkant av 700 ansatte, ifølge rederiet.

– Vi ønsket i det lengste å unngå denne beslutningen som rammer våre ansatte rett i forkant av julehøytiden. Dessverre har vi ingen mulighet til å opprettholde et bærekraftig passasjertilbud mellom Norge og Tyskland etter at regjeringen innførte nye og strenge koronatiltak, sier Color Line-sjef Trond Kleivdal i en pressemelding.

Rederiet har allerede tatt M/S «Color Viking» midlertidig ut av drift på ruten Sandefjord-Strømstad, som har medført varsel om permittering av i underkant av 100 ansatte.

På denne ruten er tilbudet blitt redusert til to daglige rundturer med M/S «Color Hybrid».

Det nåværende tilbudet på rutene til Hirtshals fra Kristiansand og Larvik, med M/S «SuperSpeed 1» og M/S «SuperSpeed 2», vil fortsette.

Ifølge Color Line er det blant annet avstandskrav, skjenkestopp og andre kontaktbegrensende tiltak som rammer driften, i tillegg til krav om registrering og testing av alle innreisende til Norge.

Øker til fraktkunder

I samme periode som Magic og Fantasy tas ut av drift vil Color Line øke frekvensen til transportskipet M/S «Color Carrier» til tre ukentlige rundturer på ruten mellom Oslo og Kiel for å opprettholde tilbudet til fraktkundene.

Ifølge Color Group opplevde Color Line god etterspørsel på alle ruter i perioden fra Norge og destinasjonslandene gjenåpnet i løpet av september og frem til innføringen av nye smitteverntiltak i desember.

Konsernets likviditetsreserve ventes å være på linje med fjoråret per 31. desember 2021, cirka 700 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.