Den amerikanske øldistributøren Constellation Brands kjøper nesten ti prosent av Canopy Growth Corporation, verdens største børsnoterte cannabisselskap, melder CNBC.

Constellation, som blant annet har det populære ølmerket Corona i sin portefølje, planlegger å produsere cannabisinnfuserte drikkevarer for massemarkedet.

Administrerende direktør Rob Sands i Constellation sier i et intervju med Wall Street Journal at han ser det som høyst sannsynlig at marihuana blir legalisert over hele USA. Inntil det skjer vil han ikke ville selge produkter som inneholder cannabis i landet, ei heller i de statene som allerede har legalisert cannabis i rekreasjonsøyemed. I stedet vil selskapet se utenfor landets grenser, for eksempel Canada, som er forventet å innføre ny lovgivning som tillater salg av slike produkter i løpet av 2018.

Constellation Brands er inne på S&P 500-listen over USAs største selskaper og ventes å omsette for 7,3 milliarder dollar (snaut 60 milliarder kroner) inneværende år.

Canopy Growth er notert på Toronto-børsen i Canda. Selskapet har en markedsverdi på 2,2 milliarder kanadiske dollar (cirka 13 milliarder kroner).(Vilkår)

Arne Fredly viste frem bil til 50 millioner
Investor Arne Fredly hadde med seg sin Bugatti Chiron til Oslo Motor Show i dag. Det var mange som ville se på superbilen til rundt 50 millioner kroner da den ble avduket med investoren til stede.
01:54
Publisert: