Et halvt år etter at Crayon Group gjorde comeback på Oslo Børs, er selskapet i spill. To av selskapets fremste konkurrenter kjøper seg opp i selskapet.

Onsdag morgen ble det kjent at Crayons konkurrent, det sveitsiske selskapet SoftwareOne, har kjøpt rundt tre millioner Crayon-aksjer og har kontroll på 8,9 prosent av aksjene.

Bekrefter kjøp

Men det er ikke bare SoftwareOne som hamstrer aksjer i det norske selskapet. Også kypriotiske Itifs kjøper seg opp i Crayon, får Dagens Næringsliv opplyst. Eierne bak dette selskapet er det russiske it-selskapet Softline.

Visekonsernsjef Rune Syvertsen i Crayon Group bekrefter at nok en beiler kjøper seg opp i selskapet.

– Det er riktig. Itifs har nå flagget en eierandel på rundt ti prosent i Crayon, sier Syvertsen.

«Vi er attraktive»

Crayon Group, som leverer programvarer og konsulenttjenester i 36 land, har totalt 1100 ansatte hvorav 400 i Norge. Konsernet omsatte for 7,4 milliarder kroner i fjor.

Nå eier to av selskapets konkurrenter rundt 20 prosent av Crayon Group.

– Det viser at vi er attraktive. Hva slags hensikter de har, er det derimot vanskelig å si, sier Syvertsen, som understreker at det ikke er blitt fremlagt noe bud på Crayon Group.

Han opplyser at de to selskapene er blant Crayons største konkurrenter.

– SoftwareOne er vår hovedkonkurrent i Europa og har virksomhet i 63 land, og er betydelig større enn oss. Både vi og SoftwareOne er blant Microsofts globale partnere, sier Syvertsen.

Det russiske programvareselskapet Softline har virksomhet i land som var en del av det tidligere Sovjetunionen.

– Vi er nok dobbel så store som dem, sier Syvertsen.

Kurs-dobling

Siden børsnoteringen av Crayon i november, har selskapet aksjekurs doblet steget fra rundt ti kroner til over 20 kroner og har en markedsverdi på rundt to milliarder kroner.

– Etter fremleggelsen av første kvartalsrapporten, som var et bra kvartal for oss, har markedet og konkurrentene vist stor interesse for oss.

Syvertsen viser blant annet til det arbeidet Crayon Group har gjort med å posisjonere seg overfor Microsoft og Amazon på maskinlæring og kunstig intelligens. I den forbindelse ble selskapet i mai sertifisert som første Europeiske partner av Amazon innenfor dette fagfeltet.

– Vi klarer oss godt alene, men er også positive til industrielle alternativer i en bransje som konsolideres raskt. Vår jobb er i første rekke å maksimere våre aksjonærers verdier og ikke minst ivareta selskapet, sier Syvertsen.(Vilkår)

Er det greit med shorts på jobb?
Vi har sjekket tre arbeidsplasser.
02:43
Publisert: