I en pressemelding fra Credit Suisse mandag før påsken fremgikk det at banken kan ha pådratt seg «store tap» i første kvartal, og like etter falt aksjen fjorten prosent.

Det har ført til diskusjoner om å sparke Lara Warner, bankens risikosjef, sier kilder til Bloomberg.

Credit Suisse har ikke ønsket å kommentere påstanden. Det er ventet en melding til investorene i uken som kommer om omfanget av tapene.

Archegos-kollapsen

Milliardtapene kommer som en følge av at hedgefondet Archegos, tilhørende Bill Hwang og hans familie, skal ha blitt tvunget til å selge flere av sine aksjeposisjoner. Den sveitsiske storbanken var ifølge Financial Times én av minst fem banker som tilbød meglertjenester til fondet.

JP Morgan har estimert mulige tap på opp mot 10 milliarder dollar for storbanken.

Kilder til Bloomberg opplyser om at også Brian Chin, administrerende direktør for investeringsbanken, er i styrets søkelys. En større gjennomgang av Credit Suisse meglertjenester til hedgefond skal også være på trappene, skriver Bloomberg.

Flere feil på kort tid

Credit Suisse kuttet i mars også båndene til Greensill Capital etter at fondet tapte milliarder det siste året.

Ifølge Lex Greensill selv skal banken og Warner ha mottatt forvarsler om tapene.

Archegos-kollapsen er derfor den andre krisen på kort tid for Credit Suisse, noe som kan bety at Warner må gå. Hun begynte i banken i 2002, og klatret i gradene frem til hun fikk jobben av tidligere toppsjef Tidjane Thiam.

Han ble erstattet av Thomas Gottstein i mars 2020, og måtte gå i etter en pinlig spionasjesak og store økonomiske tap på et par svindelsaker, kinesiske Luckin Coffee og det tyske betalingsformidlingsselskapet Wirecard.

Gottstein gikk før jul ut i et intervju med FT og lovet å starte 2021 med «blanke ark».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.