DN skrev i forrige uke om hvordan personalkonflikten mellom Credit Suisse-toppsjef Tidjane Thiam (56) og bankens tidligere leder for formuesforvaltning, Iqbal Khan (43) har sendt storbanken ut i krise.

Nylig ble det kjent at Khan konfronterte en privatetterforsker hyret av banken etter at han sa opp sin stilling for å gå til konkurrenten UBS.

Credit Suisse skal ha hyret etterforskerne etter mistanke om at Khan, som er i en «gardening leave» – uten arbeidsplikt og kompensert av tidligere arbeidsgiver i en gitt periode der, skulle kapre tidligere kolleger til sin nye arbeidsplass.

Driftsdirektør sa opp

Bloomberg skriver tirsdag at Thiams nestkommanderende, driftsdirektør Pierre-Olivier Bouee, har sagt opp sin stilling. Bouee skal ifølge banken ha handlet uten at Thiam visste om det da han sammen med bankens sikkerhetssjef hyret privatetterforskerne i selskapet Investigo.

I en melding gjengitt av Bloomberg sier banken at driftsdirektøren «sa at han på egen hånd, for å beskytte bankens interesser, bestemte å initiere observeringen av Iqbal Khan». Ifølge Credit Suisse kom ikke bankens granskning med noen indikasjoner om at konsernsjef Thiam hadde gitt klarsignal for etterforskningen.

Bouee er en tett alliert med Thiam, som han jobbet med første gang i McKinsey i 2000, og siden sammen både i Aviva og i Prudential Plc, før de gikk til Credit Suisse.

Kranglet på fest

Saken har eksplodert i sveitsiske medier etter at Khans konfrontasjon med privatetterforskeren nylig ble kjent. Thiam og Khan skal ha hatt et dårlig forhold siden de kranglet på en privat fest hjemme hos Thiam i januar i år, skriver Bloomberg.

Krangelen skal ha hatt bakgrunn i at de to er naboer og er uenige om utbygging og utsikt i nabolaget, skriver Financial Times. Samtidig skal Khan ha vært et stjerneskudd i storbanken, som på sikt kunne utfordre Thiam til lederstillingen, ifølge avisen.

I februar fikk ikke Khan en forfremmelse under en reorganisering av ledelsen, og i juni bestemte han seg for å forlate banken, skriver Bloomberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.