Cubas statsstyrte økonomi er presset av sanksjoner fra USA. Nå skal Cuba se på om landet kan styrke økonomien ved hjelp av kryptovaluta, skriver Reuters.

Vedtaket skal komme frem i en uttalelse fra det kommunistiske styret på Cuba.

Cubas allierte Venezuela introduserte i fjor en kryptovaluta, Petro, for å kontre de amerikanske sanksjonene samt dempe inflasjonen i landet. Prosjektet tok aldri helt av, men nå vil altså Cuba se på mulighetene kryptovaluta kan gi.

Kryptovaluta er ett av flere tiltak Cuba vil introdusere for å styrke økonomien. President Miguel Diaz-Canel og hans regjering fortalte på cubansk tv tirsdag at tiltakene er ventet å styrke inntektene til omtrent en kvartpart av befolkningen, skriver Reuters.

– Vi ser på mulighetene knyttet til bruken av kryptovaluta, i våre nasjonale og internasjonale handelstransaksjoner og vi jobber med dette sammen med akademikere, sa finansminister Alejandro Gil Fernandez i tv-uttalelsen ifølge Reuters.

Av tiltakene som settes inn for å bedre økonomien satses det også på å øke pensjoner samt økt lønn for personer som jobber i offentlig administrasjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.