Themoon skulle være en virtuell plattform for salg av såkalte «fashion brands», eller merkevarer. Konseptet var at kunden skal kunne handle i et virtuelt 3D-shoppingsenter, direkte fra merkebutikkene. Selskapet trenger da ikke ha eget lager, men skal tjene penger på å ta en andel av omsetningen via plattformen.

Men i fjor høst var det klart at det virtuelle kjøpesenteret ikke materialiserte seg, og Themoon opplyste at man satset på å selge teknologien videre til for eksempel kles- og sportsbransjen, eller andre som ønsker å vise frem produktene sine på en mer «visuell attraktiv måte enn det gjøres i dag».

Det har åpenbart ikke lyktes, og onsdag ble det åpnet konkurs i Themoon ved Oslo byfogdembete.

– Jeg har nettopp mottatt dokumentene og vi setter bobehandling som normalt. Det er for tidlig å si noe mer om dette nå, sier bostyrer Johan Henrik Nossum, advokat og partner hos Schjødt.

Det er ennå ikke kjent hvor store kravene i boet er, og det er satt en frist for å melde inn slike krav til 1. april.

Themoon har ikke levert regnskaper for 2019.

Titall millioner i tap

Europris-arving Dag Høili har opp gjennom årene vært involvert i en rekke forretningsprosjekter, og ikke alt har vært like vellykket.

Siden oppstarten har Themoon gått med underskudd på nær 40 millioner kroner. DN skrev i fjor høst at Dag Høili, den største eieren, hadde gått inn med flere titall millioner kroner i selskapet. Ved årsskiftet i fjor sto selskapet oppført med en gjeld til hovedaksjonær Høili på 24 millioner kroner.

Hans søster Maria Høili (37) har også bidratt med et lån på ti millioner kroner. Hun er en profilert personlighet innen blogging og sosiale medier.

DN har onsdag ettermiddag ikke lyktes å komme i kontakt med hverken Dag Høili eller styreleder Tom Eivind Haug i Themoon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.