Selskapet, som ble etablert allerede i 2007, har i dag 18 ansatte men ingen inntekt. Ser man på regnskapet fra 2013 til i dag, har selskapet totalt tapt rundt 29 millioner kroner før skatt. Daglig leder Kjell Hausmann i The Moon mener investorene er klar over at innovasjon koster.

– Det er investert mye penger og det har vi stor respekt for. Nettopp derfor sitter styret nå og utarbeider en konkret strategi for videre gjennomføring slik at vi er helt trygge på at investorene vil tjene penger, sier han.

Øker lånet

Selskapets hovedaksjonær er Dag Høili, som med selskapet Dagsander Invest as har en eierandel på 71,62 prosent. Høili jobbet for faren, Europris-gründer Terje Høili i Fredrikstad, frem til butikkjeden ble solgt i 2004. Han har siden drevet som investor, hovedsakelig innen eiendom, bil og båt. Høili har gått inn med flere titalls millioner kroner for å finansiere det virtuelle kjøpesenteret.

Gjelden i The Moon fortsetter å øke, viser fjorårsregnskapet. Ved inngangen til 2016 hadde søsknene Maria og Dag Høili gjennom sine selskaper lånt ut tilsammen 16,5 millioner kroner til The Moon. Ved inngangen til dette året skyldte selskapet søskenparet total 21,4 millioner kroner.

– Det er penger som er blitt brukt til utvikling. Mer konkret kan jeg ikke være, sier Hausmann om lånene.

Tommel opp etter test

I månedsskiftet november/desember hadde The Moon en testperiode som i følge daglig leder ikke etterlater noen tvil om at appen er en suksess:

– Etter testperioden kan vi si med 100 prosent sikkerhet at appen fungerer. Vi har fått positive tilbakemeldinger på prosjektet, som er det første i verden som kobler en virtuell løsning opp mot eksisterende lager.

The Moons forretningsidé er at kunden handler rett fra merkevaren, slik at de ikke trenger å investere i lager. Inntekten kommer fra en andel av det som omsettes på plattformen.

Vil handle virtuelt

The Moon ønsker å gjøre handelen virtuell ved at man gjennom en 3D-visning skal kunne orientere seg på et handlesenter og handle virtuelt fra eksisterende varelager. Hausmann forteller at han ikke kan si med sikkerhet når appen vil lanseres:

– Nå har vi en fot i bakken, og vi vurderer fremtidig strategi. Det kommer vi til å komme med i løpet av kort tid. De jobber «as we speak», sier Hausmann.

I 2013 var resultat før skatt på minus 1,6 millioner kroner, året etter var det på minus fire millioner, før et tap på 14 millioner kroner i 2015. I 2016 var underskuddet betydelig mindre på fire millioner kroner. Fjoråret viser imidlertid at underskuddet igjen har økt til seks millioner kroner. Selskapet har en egenkapital ved inngangen til 2018 på 19 millioner kroner.

Hvor mye penger trenger dere før dette er oppe og går?

– Det er helt avhengig av den strategien styret velger å peke ut fremover. Vi har et svært kompetent styre som jobber med strategien for hvordan vi ønsker at veien går videre. Når vi har den, kan vi si økonomisk hva det betyr. Vi har gjort det vi skulle. Vi har fått appen ut i Appstore og GooglePlay, og vi ser hva kundene gjør og ikke gjør, sier Hausmann.(Vilkår)

Herfra leveres alle Gopro-kamera i Nord-Europa
Response Nordic er enedistributør for Gopro i Norden og Benelux-området. Hovedlageret ligger i Trondheim og det mest brukte fremkomstmiddelet er skateboard.
00:56
Publisert: