Den Sveits-bosatte nordmannen Christian Sinding leder et av verdens største oppkjøpsfond, EQT. Nå kommer det frem at Sinding eier en tredjedel av det nystartede norske venturekapitalselskapet Sandwater, melder den svenske avisen Dagens Industri.

Ifølge nettsiden er Sandwater et venturekapitalselskap som skal investere i og utenfor Norden.

– Ikke interessekonflikt

Dagens Industri skriver at EQTs interne regler for interessekonflikter sier at en interessekonflikt kan oppstå når en ansatts personlige interesser forstyrrer eller ser ut til å forstyrre EQTs interesser.

Kommunikasjonsrådgiver i EQT, Rickard Buch, sier at det dreier seg om en privat investering gjennom Sindings privateide selskap Baggins.

– Han har ingen aktiv rolle i Sandwater, og det er ingen interessekonflikter med EQTs virksomhet, sier han til Dagens Industri.

På spørsmål om hvordan det kan utelukkes at Sandwater og EQT kan være interessert i den samme investeringen, svarer Buch:

– Vi har klare rammer og forankringsprosesser som sikrer at eventuelle investeringer som gjøres utenfor EQT ikke konkurrerer med vår virksomhet, sier Buch til avisen.

Dagens Industri har ikke lyktes med å få en kommentar fra Sinding eller EQTs styreleder Conni Jonsson.

Gått som ei kule på børs

EQT, som blant annet lever av å kjøpe private selskaper og etter hvert selge dem eller ta dem på børs, har Wallenberg-familien som største eier.

Selskapet har gått som en kule etter at det selv ble børsnotert. Det nyter de ansatte, blant dem nordmennene Christian Sinding og Anders Misund, godt av. Siden nyttår har aksjekursen steget med over 70 prosent.

Det gigantiske oppkjøpsfondselskapet overrasket markedet da det i starten av september meldte at mange av selskapets øverste sjefer og partnere hadde solgt aksjer for 23 milliarder kroner etter at bindingstiden for disse aksjene var forkortet med ett år.

Blant dem som solgte var Sinding og den norske partneren Anders Misund. Måten salget skjedde på, skapte sterke reaksjoner, og svenske Finansinspektionen ba først om en redegjørelse, før det besluttet å gå videre med en formell undersøkelse.

«Vårt syn er at vi har gjort alt korrekt», skrev Sinding og Misund til kundene. I brevet viser de til at EQT har fått råd hele tiden underveis fra ledende advokater og fastholder at de har gjennomført transaksjonen i tråd med de europeiske bransjestandarder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.