Det er Berlingske som melder om saken, og referer til den estiske avisen Postimees.

Tirsdag arresterte påtalemyndigheten i Estland seks tidligere ansatte i Danske Banks estiske filial. Onsdag morgen er ytterligere fire personer anholdt.

En journalist fra avisen Ärileht opplyser til Berlingske at de ti er mistenkt for å ha hjulpet mistenkelige kunder med å hvitvaske penger.

Ingen navn

Det er ikke kjent hvem de ti pågrepne er eller om de har vært del av ledelsen i den estiske filialen til Danske Bank. Banken har allerede selv anmeldt åtte tidligere ansatte i Estland.

Ifølge Berlingske har man i Danske Banks egne advokatundersøkelser funnet indikasjoner på at flere av de åtte anmeldte gjentatte ganger over tid har skutt inn store og mistenkelige kontantbeløp på sine egne kontoer i Danske Bank.

Disse pengene skal ha kommet fra lugubre kunder av banken.

Granskes «overalt»

Ifølge Danske Banks egne undersøkelser skal 15.000 utenlandske kunder ha overført rundt 1500 milliarder danske kroner i mistenkelige transaksjoner gjennom bankens estiske filial.

Skandalen har spredt seg rundt i Europa og også over til USA. Danske Bank er under etterforskning i Danmark, USA, Estland, Finland, Storbritannia og av EU. Europakommisjonen har også bedt Den europeiske banktilsynsmyndigheten (EBA) om å granske Danmark, Latvia og Estland for påståtte brudd på EUs lover i forbindelse med hvitvaskingen.

Danske Banks tidligere norske konsernsjef Thomas Borgen gikk av i høst som følge av skandalen. Styreleder Ole Andersen har også gått av. Banken har ennå ikke funnet en ny konsernsjef.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik driver han en av Rema-butikkene med størst omsetning i landet
– Jeg gjør ingenting som ikke gir meg omsetning, sier Johnny Karlsen på Rema 1000 Bekkestua.
01:23
Publisert: