Danske Bank skal ha sendt et søksmålsvarsel til sin tidligere konsernsjef Thomas Borgen, som gikk av fra banken høsten 2018 etter hvitvaskingsskandalen som har rystet banken.

Det er det danske mediet Business Insider, som selv skal ha sett søksmålsvarselet sendt fra Danske Bank, som melder om dette.

DN har hittil ikke lyktes i å få noen kommentar til saken fra Borgens danske advokat eller hans norske pressetalsperson.

Varsler om mulig søksmål

Ifølge Business Insider varsles Thomas Borgen om at banken forbeholder seg retten til å saksøke utvalgte tidligere medlemmer av toppledelsen, i tilfelle Danske Bank skulle bli dømt til erstatningsansvar eller på andre måter skulle bli funnet ansvarlig. Det er med andre ord ikke snakk om en nært forestående rettssak med konkrete erstatningskrav fra banken rettet mot den tidligere toppsjefen.

Fra før er det kjent at Danske Bank og Thomas Borgen er blitt saksøkt for milliardbeløp av en lang rekke investorer, som mener banken hadde eller burde hatt kjennskap til de enorme summene som ble sluset gjennom bankens estiske filial i årene 2007 til 2015.

Flere søksmål på gang

I etterkant av at skandalen ble rullet opp fra 2018, ble bankens børsverdi halvert. Det norske Oljefondet er blant investorene som har saksøkt Thomas Borgen, mens KLP er med på et av de mange søksmålene mot Danske Bank.

Søksmålsvarselet skal ha blitt sendt 2. mars til Borgen og samtidig til minst én annen tidligere Danske Bank-topp.

Les også fra granskningsrapporten om Danske Bank: Her er de røde flaggene dn+

Danske Bank har ikke ønsket å kommentere saken til Business Insider.

– Vi kommenterer ikke de igangværende sivile søksmål eller de juridiske prosesser som er relatert til disse. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.