Milliarder av kroner er blitt sendt til politikere, høytstående embetsmenn og innflytelsesrike mediefolk verden over – gjennom kontoer i Danske Bank i Danmark. Den norske virksomheten er ikke involvert i skandalen.

Sendt penger til flere maktmennesker

Den danske avisen Berlingske har i et samarbeid med andre journalister i utenlandske medier gjennomgått 16 000 transaksjoner og avdekket at tusenvis av banktransaksjonene er blitt sendt gjennom Danske Bank fra fire selskaper med tett forbindelser til regimet i Aserbajdsjan.

En presidentkandidat i et EU-land, en tysk politiker og valgobservatør, samt ektefellen til den øverste sjefen i FN-organet Unesco er blant de mange mottagerne av penger fra regimet, som har vært sterkt kritisert for mange brudd på menneskerettighetene.

Danske Bank legger seg flate

Flere eksperter som uttaler seg til Berlingske reagerer kraftig på at varsellampene i Danske Bank ikke har gått. Det er andre gangen på et halvt år banken er involvert i en hvitvasking-sak. Den forrige saken dreide seg om storstilt hvitvasking gjennom det Østeuropeiske landet Moldova.

Danske Banks sjefjurist Flemming Pristed legger seg flat, og sier banken ikke har hatt gode nok rutiner for å forhindre hvitvasking, ifølge Berlingske. (Vilkår)

Med denne under huden kan du åpne dører og boarde på fly
IFA-messen i Berlin huser alle de store elektronikkprodusentene. Men små oppstartsbedrifter får også vise seg fram i en egen utstilling kalt IFA Next.
01:01
Publisert: