Det danske finanstilsynet har ikke kunne godkjenne Danske Banks ønske om Jacob Aarup-Andersen (40) som ny konsernsjef i Danske Bank, ifølge en melding onsdag. Dermed fortsetter jakten på ny konsernsjef.

Danske Bank har bedt Finanstilsynet om godkjennelse av Aarup-Andersen som ny konsernsjef.

«Finanstilsynets foreløpige vurdering er at det vurderer at kandidaten er velkvalifisert innen mange områder, men også finner at lenger erfaring, inkludert innen enkelte av Danske Banks forretningsområder, trengs. Danske Banks styre har notert seg svaret og har trukket tilbake søknaden. Styret vil derfor fortsette søket etter ny konsernsjef, og Jesper Nielsen vil fortsette som midlertidig konsernsjef inntil en permanent løsning er funnet», heter det i meldingen.

Aarup-Andersen har lenge vært ansett som favoritt til å ta over toppjobben. Han var inntilt som ny konsernsjef av et enstemmig styre.

- Styret har enstemmig støttet Jacob Aarup-Andersen som ny konsernsjef, vel vitende om at lenger erfaring innen visse områder ville være ønskelig. Styret har notert seg Finanstilsynets svar, og styret er i dialog med andre potensielle kandidater og vil fortsette rekrutteringsprosessen for å finne den beste mulig personen til stillingen, sier Danske Bank-styreleder Ole Andersen.

Aarup-Andersen er i dag styremedlem og leder av Danske Bank formuesforvaltning-virksomhet, en stilling han fortsetter i, fremgår det.

- Jeg er stolt og glad for at styret i Danske Bank har anbefalt meg til stillingen som konsernsjef, som er en sterk tillitserklæring. Jeg har selvsagt notert meg Finanstilsynets svar og begrunnelse, sier Aarup-Andersen i meldingen.

Danske Bank ønsker ikke å kommentere ansattelsesprosessen ytterligere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tidligere Rema-butikkeier: – Du er ikke kjøpmann lenger, men en slave
Tidligere Rema-kjøpmann Vibecke Wiik får et sug i magen når hun nærmer seg butikken hun drev i tre år. Her forklarer hun hvorfor.
03:08
Publisert: