I takt med utviklingen i markedet setter Danske Bank opp rentene på både utlån og innskudd, skriver banken i en melding. 

Bakgrunnen for renteendringene er endringer i markedssituasjonen med blant annet økte nivåer i pengemarkedet.

Etter at Norges Bank satte ned styringsrenten i vår har pengemarkedet steget mens det var forventet å falle. Dette gjør at prisen på penger har steget, og utviklingen i dette markedet er blant faktorene som styrer prissettingen vår, sier Danske Banks Norges-sjef, Trond Mellingsæter.

Økningen blir på 0,15 prosentpoeng og betyr at ny listepris for Boliglån Ung blir 2,25 % og for Boliglån 80 % over 2 millioner kroner 2,60. For nye kunder gjelder prisene fra 23.november og for eksisterende kunder fra 23.januar 2017.

Øker også innskuddsrentene

Banken øker samtidig rentesatsene på enkelte innskuddsprodukter med inntil 0,15 prosentpoeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.