Det ble vedtatt på bankens generalforsamling fredag ettermiddag i København.

Ole Andersen har vært styreleder i Danske Bank siden 2011, men ble presset til å gå av som følge den store hvitvaskingsskandalen i banken, som ble kjent i september.

Familien Mærsk, som er den største aksjonæren i Danske Bank, krevde derfor en utskiftning i bankens styre og at dette skjedde relativt fort.

Andersen ble derfor presset til å gå av som styreleder, til tross for at han alt selv hadde varslet sin oppsigelse da skandalen ble kjent. Også den norske toppsjefen Thomas F. Borgen gikk av etter at hvitvaskingen ble kjent.

Ole Andersen (f.v.) og Thomas Borgen under en pressekonferanse i København i september. Begge er ferdige i Danske Bank.
Ole Andersen (f.v.) og Thomas Borgen under en pressekonferanse i København i september. Begge er ferdige i Danske Bank. (Foto: Kristian Ridder-Nielsen)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Over 1600 nordmenn står i kø for elbilen. Her er den på besøk i Norge.
DS3 Crossback E-Tense er en særegen, kul og perfekt liten elbil for det norske markedet, mener DNs biljournalist.
01:38
Publisert: