DNB-aksjen faller markert på en flat Oslo Børs torsdag, selv om selskapets resultater i andre kvartal i år slo markedsforventningene.

DNB rapporterte enn høyere enn ventet resultat før skatt i andre kvartal 2019.

Carnegie mener imidlertid at høyere kostnader er en bekymring. Pareto Securities venter kun å gjøre mindre estimatendringer etter dagens DNB-rapport, mens Jefferies ser ikke oppjustert konsensus, melder TDN Direkt.

Kostnader bekymrer

Analytiker Johan Ström i Carnegie sier at DNBs resultat per aksje var nesten "spot on" hans anslag på forhånd, men tre prosent over konsensus, drevet av høyere inntekter.

Carnegie-analytikeren legger imidlertid til at høyere kostnader er en bekymring, noe som han mener trolig vil dempe DNB-kursreaksjonen i dag til tross for et høyere enn forventet resultat.

Videre fikk DNB en ren kjernekapitaldekning på 16,5 prosent pr andre kvartal, mens ifølge Infront Data-konsensus var det på forhånd ventet en kjernekapitaldekning på 16,4 prosent.

- Sterk kjernekapitaldekning er positive for utsiktene til tilbakekjøp av egne aksjer, men kapitalkravet indikeres å stige, og vi har et forsiktig syn på tilbakekjøp på kort sikt, sier Johan Ström til TDN Direkt.

Ny finansdirektør

I tillegg ble det torsdag kjent at Ottar Ertzeid blir ny finansdirektør i DNB, med oppstart 1. september 2019.

Ström viser til at Ertzeid har et godt omdømme, og han mener kunngjøringen vil bli positivt mottatt av investorene.

Samtidig er megler- og analysesjef Alexander Opstad konstituert som ny leder av DNB Markets.

Meglerhuset Jefferies skriver at de ikke ser at konsensusestimatene vil bevege seg opp etter dagens DNB-rapport, og peker blant annet på at trading-virksomheten påvirker positivt, mens høyere tapsavsetninger enn ventet påvirker negativt.

Pareto Securities skriver i en oppdatering at de venter å gjøre mindre estimatendringer etter dagens DNB-rapport, ifølge TDN Direkt.

DNB-aksjen er ned 2,4 prosent til 159,15 kroner hittil torsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.