Den endelige erstatningssummen kommer etter at banken i et gruppesøksmål ble anklaget for å ha brutt en rekke kjenn din kunde-retningslinjer da den inngikk forretningsavtaler med en rekke superrike høyrisikokunder.

Fredag inngikk Deutsche Bank et forlik med saksøkerne på 26 millioner dollar. Det tilsvarer nærmere 213 millioner kroner etter dagens kurs. Det var Reuters som først meldte om forliket.

Forliket kommer etter at en rekke aksjonærer, ledet av Yun Wang som handlet Deutsche Bank-aksjer i 2018 og 2020, saksøkte banken i et gruppesøksmål i 2020. Aksjonærene hevdet at banken hadde visst at dens kjenn din kunde- og anthvitvaskingskontroll var ineffektiv. Dette skal igjen ha ført til at bankens aksjekurs ble kunstig blåst opp, for så å stupe da informasjonen om bankens kundeliste ble offentliggjort.

På den omstridte kundelisten befant blant annet sexforbryteren Jeffrey Epstein, som døde i fengsel i 2019, seg og en rekke russiske oligarker, som milliardæren og tidligere eier av Chelsea fotballklubb, Roman Abramovitsj. Deutsche Bank var også involvert i Danske Banks Estland-filials hvitvaskingsskandale i 2020.

For at det foreløpige kontantoppgjøret skal bli en realitet må den amerikanske distriktsdommeren, Jed Rakoff, godkjenne det. Det var den samme dommeren som tilbake i juni avviste Deutsche Banks forespørsel om å avvise aksjonærenes klage. Banken benekter enhver forseelse, ifølge forliket, skriver Reuters.

I 2020 gikk banken med på å betale en New York-bankregulator 150 millioner dollar. Begrunnelsen for beløpet var blant annet at banken i over fem år hadde hatt et slapt tilsyn med Epsteins økonomiske forhold.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.