Deutsche Banks toppsjef John Cryan sitter utrygt i stolen. Bakgrunnen skal være uenighet med styreleder Paul Achleitner, og ifølge flere internasjonale medier leter Achleitner etter ny toppsjef.

– De leker med ilden når styreleder og toppsjef krangler offentlig. Det er rett og slett feil måte å lede en organisasjon på, sier Davide Serra til Bloomberg. Serra er administrerende direktør i Algebris Investments, som har satt penger i Deutsche Bank-gjeld.

Deutsche Bank-aksjen har falt nær 28 prosent hittil i år.

Skal ha lett i måneder

Achleitner har nå kalt inn styret til telefonmøte søndag kveld for en «oppdatering», melder den tyske avisen Handelsblatt, ifølge finansnettstedet Yahoo Finance.

Handelsblatt skriver at det ikke er oppgitt noe mer informasjon om tema for telefonmøtet, men etter det Handelsblatt kjenner til skal møtet handle om at Achleitner har funnet en mulig erstatter for Cryan. Ifølte Handelsblatts opplysninger skal Achleitner ha lett i flere måneder etter en ny toppsjef.

Dårlige resultater og uenighet om veien videre

Misnøyen med Cryan henger blant annet sammen med at den tyske storbanken har levert dårlige resultater i tre år, og i hele perioden Cryan har vært toppsjef. Cryan har tatt flere grep, men ifølge Handelsblatt går snuoperasjonen for tregt.

Achleitner og Cryan skal også være uenige om hvordan banken skal komme på rett kjøl igjen.

Bankens investeringsvirksomhet i USA skal være ett av temaene de er uenige om. Ifølge Bloomberg vil Cryan nedskalere denne virksomheten, mens Achleitner mener aktiviteten her er kritisk for Deutsche Banks globale bankvirksomhet.

I et brev til de ansatte skal Cryan ha understreket at han ønsker å fortsette som toppsjef.

Flere år med tap

I fjor hadde Deutsche Bank et underskudd på 497 millioner euro (4,9 milliarder kroner). Den tyske storbanken mener at endringer i USAs skattesatser har ført til de store tapene.

De røde tallene kom på toppen av en vanskelig periode for den tyske storbanken.

Deutsche Bank har i flere år gjennomgått en ambisiøs og dyr restrukturering. Selskapet skal kutte antallet ansatte med 9000, noe som innebærer at hver tiende ansatt i konsernet mister jobben.

Cryan og resten av ledergruppen sa fra seg bonusen for 2017, og dermed har ikke Cryan fått bonus i noen av de tre årene han har ledet selskapet. (Vilkår)