Mandag kunngjorde finansgiganten Deutsche Bank at 18.000 ansatte mister jobben, og at hele USA-virksomheten legges ned. Samme dag som tusenvis av ansatte fikk beskjed om at de måtte pakke ned kontorene sine og starte jakten på en ny jobb, gjorde flere ansatte ved bankens London-kontor noe som har vakt reaksjoner.

For mens kollegene tømte sine skap, hadde enkelte senior-ansatte besøk av to skreddere som tilpasset dresser med pris på rundt 16.000 kroner. Det melder Financial News.

De to velkledde skredderne ble mandag fotografert på vei ut av storbankens London-kontor, og ble først feilaktig identifisert som sparkede ansatte da de drasset på store dress-bager.

Sannheten har satt sinnene i kok blant de Deutsche Bank-ansatte som faktisk mistet jobben, og nå refser toppsjefen sine forfengelige kolleger.

– At noen på en slik dag kan inviterer en skredder er respektløst, sa konsernsjef Christian Sewing til det tyske bladet Handelsblatt.

– Denne oppførselen er på ingen måte i tråd med våre verdier, la Sewing til

– De vil ikke glemme min samtale

På spørsmål om hendelsen vil få konsekvenser for de involverte svarte DB-toppsjefen:

– Hvis du ser det som en konsekvens at konsernsjefen personlig ringer og snakker med kolleger, så ja. I alle fall antar jeg at de to kolleger ikke vil glemme min samtale, sier han.

Saken fortsetter under bildet

– At noen på en slik dag kan inviterer en skredder er respektløst, sa konsernsjef Christian Sewing i Deutsche Bank (til venstre). Her sammen med styreleder Paul Achleitner
– At noen på en slik dag kan inviterer en skredder er respektløst, sa konsernsjef Christian Sewing i Deutsche Bank (til venstre). Her sammen med styreleder Paul Achleitner (Foto: DANIEL ROLAND)

Etter Finanskrisen har Deutsche Bank blitt rystet av en rekke historier om ukultur blant sine ansatte, men til tross for skredder-historien mener Sewing at det har gått riktig vei.

– I de siste to eller tre årene har det ikke vært store nye saker. Dette viser meg at banken vår er i endring, sier han til Handelsblatt.

Financial News har snakket med eieren av skredderforretningen, Ian Fielding-Calcutt.

– Det var bare en tilfeldighet at vi ble fotografert på vei ut av bygningen på samme tid som de ansatte ble sparket. Antagelsen var at vi var en av de sparkede bankansatte, men vi var her for å tilpasse dresser for ledende ansatte, sa han til avisen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.