Deutsche Banks resultater i andre kvartal sår liten tvil om at det må radikal endring til, ifølge Bloomberg News.

De ferske kvartalsresultatene, lagt frem onsdag morgen, viser at bankens inntekter fra kjøp og salg av verdipapirer slik som aksjer og obligasjoner falt med 12 prosent sammenlignet med fjoråret.

Deutsche Bank leverte et nettoresultat på minus 3,15 milliarder euro (30 milliarder kroner) i kvartalet, hvilket var svakere enn tidligere indikert. Tidligere denne måneden guidet banken et netto tap på 2,8 milliarder euro. Resultatene tynges av at det ble bokført kostnader på 3,4 milliarder euro, rundt 33 milliarder kroner, knyttet til restruktureringer.

Legger ned meglerhus-satsing i USA

Deutsche Bank, en gang en av verdens mektigste banker, klarte aldri å komme seg etter finanskrisen. De siste årene har bankens resultater vært negative. De siste månedene har det lekket ut to mulige alternativer for å snu utviklingen:

  • En fusjon med konkurrenten Commerzbank.
  • Legge ned den amerikanske meglerhus-satsingen.

Tidlig i juli bekreftet Deutsche Bank at det siste alternativet blir en realitet.

Deutsche Bank kapitulerer i USA

«Det vi har annonsert i dag er ikke annet enn en fundamental gjenoppbygging av Deutsche Bank. (..). som vil ta oss nærmere våre kjernestyrker, vårt dna», skrev Deutsche Bank-sjef Christian Sewing i en melding til sine ansatte da.

Flere banker sliter med meglervirksomheten

Deutsche Bank er imidlertid ikke den eneste storbanken som sliter med lønnsomheten i meglerhusvirksomheten. Ifølge Bloomberg har utviklingen vært sørgelig også i de andre bankene.

  • Britiske UBS rapporterte tirsdag et fall på ni prosent i aksjetrading and syv prosent lavere fra obligasjonshandel.
  • JPMorgans inntekter fra aksjetrading falt 12 prosent, ifølge Business Insider.
  • Hos Morgan Stanley var fallet på 14 prosent.

Deutsche Bank har lovet sine aksjonærer at konsernets inntekter samlet vil øke med to prosent årlig, justert for aksjetradingen som nå legges ned. Innen 2022 er målet at lønnsomheten skal økes til åtte prosent, målt som avkastning på egenkapitalen. Sist gang banken hadde lønnsomhet som det, som ifølge Bloomberg er ansett som helt ok avkastning for aksjonærene, var i 2011.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.