Fredagens razzia mot bankens hovedkontor i Frankfurt ble gjennomført av det føderale politiet og tysk Økokrim, sammen med representanter for tysk påtalemyndighet.

Deutsche Bank bekrefter razziaen og opplyser i en kunngjøring at bakgrunnen var «mistenkelige aktivitetsrapporter fra bankens side».

Den tyske storbanken har de siste årene vært i politiets søkelys som følge av mistanke om hvitvasking. Politiet gjennomsøkte også bankens hovedkvarter i 2019, og i fjor ba tysk Økokrim bankens ledelse om å skjerpe rutinene for å hindre hvitvasking.

Deutsche Bank var også involvert i skandalen rundt Danske Banks filial i Estland, der det skal ha blitt hvitvasket verdier for opptil 2.000 milliarder kroner fra 2007 til 2015.

Danske Bank erkjente svikt i rutinene og gikk med på å betale en bot på drøyt 130 millioner kroner som følge av avsløringen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.