Styret i den tyske storbanken Deutsche Bank har foreslått tidligere oljefondssjef Yngve Slyngstad, som nå har gått over i en toppjobb i Kjell Inge Røkkes Aker-system, som nytt styremedlem.

Det skriver banken på nettsiden sin fredag.

Bankens aksjonærer skal få stemme over forslaget på generalforsamlingen 19. mai. Dersom Slyngstad bli valgt, erstatter han Gerhard Eschelbeck, som ikke tok gjenvalg etter å ha sittet i styret i fem år.

Styrevervet kommer i tillegg til Slyngstads nye jobb med å bygge opp Akers ambisiøse satsing på kapitalforvaltning, som primært skal satse på det grønne skiftet og bygge på Akers industrielle kompetanse. Da den ble lansert i desember i fjor sa Slyngstad selv at målet er å etablere fond på hele 1000 milliarder kroner.

Slyngstad begynte i den nye jobben 1. mars.

Før det hadde han noen uker fri etter å ha sluttet i Norges Bank Investment Management, sentralbankenheten som forvalter Oljefondet. Slyngstad ledet Nbim i 13 år frem til september 2020, da Nicolai Tangen tok over og den tidligere sjefen fikk andre oppgaver i organisasjonen.

– Vi er veldige glade for å kunne foreslå Yngve Slyngstad, i henhold til vår langvarige tilnærming med å samle svært kompetente personer i et mangfoldig styre, som bringer ekspertise og dømmekraft til fordel for banken, sier styreleder Paul Achleitner i meldingen.

- Jeg setter stor pris på nominasjonen, svarer Slyngstad, og legger til:

- Deutsche Bank spiller en nøkkelrolle i utviklingen av den europeiske finansindustrien, og kommer til å spille en viktig rolle i finansieringen av omstillingen til en bærekraftig og karbonnøytral økonomi.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.