På listen over Norges best betalte sjefer for 2016, lå toppene i tankrederiet DHT Holding på en delt tredje plass med 33 millioner kroner i lønn hver.

Halvert lønn

Kompensasjonen for fjoråret er ikke like høy. Men lederduoen Svein Moxnes Harfjeld og Trygve P. Munthe vil kunne få en god plassering på listen uansett. Harfjeld og Munthe får på kronen lik lønn i selskapet som i fjor kranglet heftig med skipsreder og milliardær John Fredriksen etter at Fredriksens selskap Frontline forsøkte å kjøpe opp DHT Holdings.

Ifølge årsrapporten fikk lederduoen hver for seg en lønn på vel 4,97 millioner kroner i fjor. I tillegg fikk de en bonusutbetaling på 2,48 millioner kroner. I en annen bonusutbetaling basert på selskapets resultat for 2016 fikk de 8,26 millioner kroner. Det gir en årslønn for 2017 på for hver av dem på 15,7 millioner kroner.

I tillegg betaler selskapet inn til en pensjonsavtale som vil gi en utbetaling på 70 prosent av lønn når de går av med pensjon.

Fått i underkant av 800 000 aksjer

DHT Holdings deler også sjenerøst ut aksjer til lederduoen. I 2017 fikk Harfjeld og Munthe 160 000 aksjer, ifølge aksjetildelingsprogrammet i selskapet, ifølge årsrapporten. I årene fra 2013 til 2016 fikk topplederne hver tildelt 796 000 aksjer i selskapet.

Basert på dagens aksjekurs på om lag 30 norske kroner fikk de to dermed aksjer for oppunder fem millioner kroner hver i fjor. Halvparten av aksjene ble tildelt i februar, mens resten av aksjene blant annet er betinget av fortsatt ansettelse, og overføres innen februar 2021.

Det var mye uro rundt selskapet i fjor etter at John Fredriksen og hans tankrederi Frontline kjøpte seg i januar i år inn i den amerikanske tankrederkonkurrenten DHT Holding med en eierandel på 16,4 prosent – og varslet at det ville kjøpe hele DHT og dermed skape verdens suverent største tankrederi.

DHT avslo en rekke bud fra Frontline og inngikk i mars til slutt en avtale med det Singapore-baserte rederiet BW Group, som blokkerte Fredriksens oppkjøp av selskapet.

Frontline tok DHT til retten, hvorpå en bitter ordkrig startet mellom de to selskapene.(Vilkår)

Erna Solberg vil ikke bekrefte at Frode Berg jobbet for E-tjenesten
Overfor NTB vil Solberg tirsdag verken bekrefte eller avkrefte at hun er blitt orientert om at Frode Berg jobbet for norsk etterretning, slik han selv hevder.
01:44
Publisert: