Toppsjefene i det børsnoterte tankrederiet DHT Holdings deler en årslønn på 66,2 millioner kroner, skrev DN mandag. Det gjør Svein Moxnes Harfjeld (53) og Trygve Preben Munthe (55) til to av de best betalte sjefene i landet. 

Nå har DHT sendt over dokumenter til amerikanske tilsynsmyndigheter (SEC), som gir selskapet anledning til å hente inn 850 millioner dollar i ny kapital, opplyser selskapet i en melding. Det tilsvarer rundt syv milliarder kroner. 

Pengene skal brukes på potensielle oppkjøp eller andre generelle selskapsformål. 

DHT har ikke på nåværende tidspunkt noen intensjon om å bruke fullmakten, opplyses det. 

Blokkerte Fredriksen 

I tillegg har selskapet sendt over dokumenter til USA for å registrere aksjene som i mai ble utstedt til BW Group. I mai ble det kjent at DHT kjøpte 11 supertankere fra det tidligere Bergesen-rederiet BW Group. Dette i bytte mot at BW Group ble DHTs største aksjonær med rundt 33,5 prosent. 

BW Group fikk dermed en blokkerende posisjon for John Fredriksens Frontline, som flere ganger har forsøkt å kjøpe opp DHT uten hell. Frontline har senere gått til retten for å stanse transaksjonen mellom DHT og BW Group, men uten å lykkes. 

DHT har ikke fått noen indikasjon på at BW Group planlegger å kvitte seg med aksjene i DHT, opplyses det i meldingen fra selskapet. 

Blant de best betalte i Norge 

DHT sitter på en flåte med 32 skip, har 15 ansatte og omsatte for 71 millioner dollar i første kvartal og fikk et resultat justert for nedskrivninger på 21,8 millioner dollar.

De to sjefene, Harfjeld og Munthe, er blant toppsjefene i Norge som tjener best. Hver for seg tjener de mer enn toppsjefene i Norges tre største selskaper, Statoil, DNB og Telenor, slått sammen.(Vilkår)

Slik får du gode feriebilder: Fotografens tips til fotografering med mobilen
DNs fotograf Aleksander Nordahl gir deg sine beste tips for fotografering med mobilen.
04:22
Publisert: