Artikkelen er oppdatert.

Stortankrederiet DHT Holdings, som er notert på børs i USA, rapporterte mandag kveld norsk tid et resultat justert for nedskrivinger på 21,8 millioner dollar, tilsvarende 0,23 dollar per aksje for første kvartal.

Det fremgår av en pressemelding fra selskapet.

På forhånd var ventet et resultat på 0,21 dollar per aksje, skriver nettstedet Nasdaq. Tilsvarende tall for fjorårets kvartal var et resultat på 0,3 dollar per aksje.

Selskapet skriver at det vil utbetale til sammen 15,1 millioner dollar til aksjonærene.

Justert resultat før skatt og av- og nedskrivninger og finanskostnader i første kvartal var på 50,6 millioner dollar, mens omsetningen i kvartalet var på 70,7 millioner dollar. Det tilsvarer henholdsvis omtrent 438 og 612 millioner kroner. Det var ventet et resultat før skatt, av- og nedskrivninger og finanskostnader på 47,5 millioner dollar.

Ordkrig og rettstvist

Det John Fredriksen-eide rederiselskapet Frontline har siden januar forsøkt å kjøpe opp DHT og på den måten skape verdens største tankrederi

Totalt fire bud er kommet fra Fredriksen og selskapet, men alle er blitt avslått av DHT. I kjølvannet har det utviklet seg et søksmål og bitter ordkrig mellom de to rederikjempene.

DHT anklager Fredriksen for skittent spill, og beskrev i en pressemelding søndag kveld blant annet forskjeller i forretningsmodellene til de to selskapene. I tidligere år har selskaper tilknyttet Fredriksen tatt opp høy gjeld for å vokse raskt og betale høye utbytter - én av grunnene til at riggselskapet Seadrill nå er rammet av gjeldskrise.

– Du ser ikke oss være avhengig av overdreven gjeldsgrad for å opprettholde utbytter, skrev DHT-styret i et stikk til Fredriksen-systemet.

Administrerende direktør Robert Hvide Macleod i Frontline slår tilbake mot kritikken mot sin styreleder i Frontline.

- Når DHT antyder at Fredriksen har kjøpt gjeld i Frontline i annenhåndsmarkedet, og spiller et dobbeltløp, så er det ikke riktig, sa han til DN mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rigger for fisk
Det norske selskapet Roxel vil bygge om borerigger for bruk i oppdrett til havs.
02:18
Publisert: