Walt Disney Company bekreftet natt til mandag at Bob Chapek har gått av som konsernsjef for underholdningsgiganten. Forgjengeren Robert A. Iger, som var konsernsjef for 15 år inntil han gikk av, er satt inn som ny toppsjef.

– Det er med en utrolig følelse av takknemlighet og ydmykhet, og må jeg innrømme – med litt forbauselse, at jeg skriver til deg i kveld med nyheten om at jeg vender tilbake til The Walt Disney Company som konsernsjef, skriver Iger i en epost til ansatte, ifølge CNBC.

Iger blir sett på som svært respektert i Disney og hos investorer. Han sto bak oppkjøp av blant annet Pixar, eierselskapet bak Star Wars-filmene og Marvel. Han lanserte Disney+ før han gikk av i 2020.

Disneys aksjekurs har falt med over 41 prosent hittil i år. Selskapet har en markedsverdi på nesten 170 milliarder dollar.

Disney hadde en omsetning på 20,15 milliarder dollar i fjerde kvartal i det avvikende regnskapsåret som ble avsluttet i september. På forhånd var det ventet at omsetningen ville ende på 21,24 milliarder dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.