Én som ikke lot seg stoppe av en pandemi er drammensmann Lars Nilsen. Det viser det ferske årsregnskapet for Nilsens heleide investeringsselskap Lani Invest.

Av regnskapet fremgår det at Nilsens selskapet fikk et resultat før skatt på 137,2 millioner kroner i 2020. Det er mer enn tre ganger så mye som selskapets resultat året før.

Nilsen har tidligere vært sjef i både Block Watne og BWG Homes, og har lang erfaring fra eiendomsbransjen. Det er også gjennom eiendomsinvesteringer i Norge og USA at Nilsen har bygget seg opp til å bli en av Drammens rikeste menn.

Investoren hadde ved utgangen av 2020 en opptjent egenkapital på 710,2 millioner i selskapet.

For et investeringsselskap som Lani Invest er det finansinntektene og resultatet som gir det beste bildet av lønnsomheten i selskapet. Finansinntektene i 2020 endte på 183,4 millioner kroner, hvilket ga et netto finansresultat på 142 millioner.

Nilsen har ikke besvart DNs henvendelser i helgen.

Eier aksjer til 440 mill.

Ved siden av eiendomsinvesteringer har Nilsen de siste årene også begynt å lukte på aksjer. Blant selskapene i porteføljen finner man farmasiselskapet Vaccibody, oppdrettsselskapet Atlantic Sapphire og salat- og urteprodusenten Kalera.

Til sammen eier investoren aksjer for i underkant av 400 millioner kroner i de tre selskapene. Totalt eier drammensmannen aksjer for 440 millioner gjennom Lani Invest.

Verdimessig har Nilsen også en mindre posisjon i it-selskapet Ayfie Group, hvor han eier 10,9 millioner aksjer. Det gjør Nilsen likevel til nest største aksjonær i selskapet, som har en aksjekurs som nærmest bare har falt siden børsnoteringen på lavterskelsmarkedsplassen Euronext Growth i juli i fjor.

Den gang kostet én aksje i it-selskapet 2,6 kroner. Nå handles den til en pris på 1,52 kroner, om lag 40 prosent lavere. For Nilsen utgjør det et papirtap på i underkant av 12 millioner kroner.

Har eierandel i tapspreget vindkraftselskap

DN har tidligere omtalt at Nilsen sitter på en eierandel på rundt ti prosent av vindkraftselskapet Emergy, som tidligere het NBT og i flere år har gått med underskudd.

Det gjør han fortsatt.

Det norske selskapet utvikler vindkraftparker i fremvoksende markeder og utviklingsland, og har det siste året slitt med kapital. I januar i år trakk Kjell Inge Røkkes Aker et tidligere bud på å kjøpe opp selskapet for 1,4 milliarder kroner.

Til tross for negative tall i regnskapet har selskapet også flere andre kjente investorer i ryggen, deriblant Arctic Securities, Trond Mohn og Carl Erik Krefting. Røkkes Aker eier også fortsatt en andel av selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.