I 2017 tjente den da 22 år gamle Andreas Wold Hofstad 23 millioner kroner på investeringer i spillselskapet Funcom. Siden den gang har Hofstad jobbet som investor på heltid og levert suksessresultater år etter år.

I 2019 gikk selskapet hans for første gang med underskudd, og tapte 2,6 millioner kroner før skatt. Årsregnskapet for fjoråret viser imidlertid at tapet ble snudd til gevinst.

Hofstads heleide CMDC fikk et resultat før skatt på 4,5 millioner kroner i fjor. Finansinntektene var på 13,25 millioner kroner, opp fra 5,6 millioner kroner året før.

«Et spennende år»

Den unge investoren er ikke veldig snakkesalig overfor DN, men skriver følgende i en sms:

– 2020 var et spennende, begivenhetsrikt og ikke minst lærerikt år som nok en gang viste at historie er studie av overraskelser. Utviklingen i 2021 for min del har vært positiv.

De samlede eiendelene i CMDC var i 2020 bokført til 31,2 millioner, og av disse var 26,2 millioner plassert i markedsbaserte aksjer. Ved utgangen av 2020 eide Hofstad blant annet aksjer i det norske industriselskapet TGS-Nopec og forbrukslånsbanken Bank Norwegian.

Hofstad ønsker ikke å utdype hvilke selskaper han nå er investert i.

Suksessinvesteringen

I 2016 kjøpte Hofstad mer enn syv millioner aksjer i norske spillselskapet Funcom til 55 øre stykket. Mens andre aksjonærer valgte å selge seg ut, ble den unge trønderen sittende på sin andel. Det skulle vise seg å være lønnsomt. Spenningen rundt Funcom-aksjen toppet seg i januar 2017 da den første lanseringen av spillet Conan Exiles nærmet seg, og utover nyåret mangedoblet aksjen seg på Oslo Børs.

Først da Funcom-aksjen begynte å nærme seg toppnivået på 5,40 kroner i februar, startet Hofstad et gradvis nedsalg for å innkassere deler av gevinsten. Etter DNs beregninger basert på aksjonærutskrifter og regnskaper, satt da 22 år gamle Hofstad igjen med en realisert gevinst på rundt 18 millioner kroner.

– Det lå mye research og arbeid bak det hele. Etter hvert begynte jeg å få genuin tro på både spillet og spesielt sjangeren de slapp spillet i, sa Hofstad til DN i etterkant.

Dette var imidlertid ikke første gang han investerte i aksjer. I et intervju med Adresseavisen fortalte Hofstad at han gjorde sitt første aksjekjøp som 12-åring, med 2000 kroner han hadde fått av moren sin.

Rekordår på Oslo Børs

I etterkant av suksessen har investeringstalentet vært innom flere sektorer på Oslo Børs.

Han har blant annet vært med på bølgen innen forbrukslånsbanker, med aksjer som Monobank og Bank Norwegian. Og i perioder har han også vært inne i selskaper som Seabird Exploration og Protector Forsikring. Begge disse selskapene har vært preget av store svingninger.

Bortsett fra tapet i 2019, har Hofstad levert gode resultater. I 2018 hadde selskapet et overskudd på 4,4 millioner kroner, og det til tross for en synkende kurs på Oslo Børs. I 2020 steg derimot hovedindeksen på Oslo Børs med 4,56 prosent, noe som gjorde fjoråret til et rekordår. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.