Skyhøye børser og trusselen om handelskrig mellom USA og Kina skremmer ikke forvalterne i DNB Asset Management. Nå oppjusterer de vektingen i aksjer til nøytral fra undervekt, ifølge en fersk oppdatering.

– Frem til nå har det vært mange bekymringer. Aksjer er høyt priset, renter er på vei oppover samt handelskrig. På tross av dette, har god vekst og gunstig inntjening i selskapene trumfet disse bekymringene, sier forvalter Kjartan Farestveit til DN.

Svekket valuta

Amerikanske selskaper har aldri vært mer verd og i forrige måned ble det satt gjentatte børsrekorder på begge sider av Atlanteren.

Farestveit mener markedet har absorbert varselet om innføring av ti prosent amerikansk toll på halvparten av importen fra Kina, tilsvarende 250 milliarder dollar. Samtidig har kinesisk valuta svekket seg ti prosent siden i sommer, som all import til USA vil nyte godt av, påpeker forvalteren.

– Vi får ikke noen umiddelbar effekt av dette. Kinas eksport til USA utgjør fire prosent av kinesisk BNP. Selv om det er ikke er ubetydelig, er det vel så viktig hva Kina gjør på andre områder, sier Farestveit.

«Med mindre fokus på handelskrig ligger det til rette for at aksjemarkedet retter fokus mot et tilfredsstillende vekst- inntjeningsbilde. I en slik fase ønsker vi ikke å ligge undervektet aksjer»
DNB Asset Management

Nedtonet

Den begrensede effekten av de økte tollsatsene vil heller dreie oppmerksomheten mot tradisjonelle drivere i aksjemarkedet den nærmeste tiden, tror han.

Samtidig bidrar det amerikanske kongressvalget i november til at det neppe vil skje noe nytt omkring tollsatsene før den tid, ifølge Farestveit.

– Det gjør at handelskrigen er tonet ned, og med utsikter til inntjeningsvekst og moderat inflasjon, er det et klima aksjer liker seg i, sier DNB-forvalteren.

Oljesmurt

Oslo Børs har med en oppgang på nær 16 prosent for hovedindeksen utviklet seg sterkest i verden hittil i år.

Bakgrunnen er kraftig oljeprisoppgang. Nordsjøoljen brent la på seg hele fem dollar fatet bare i september, som igjen har drevet oljeselskaper som Equinor og AkerBP til nye høyder.

– Noen markeder nyter godt av en svært sterk oljepris, og Oslo Børs er også viktig for oss, sier Farestveit.

DNB Asset Management vekter seg ellers opp fra undervekt til nøytralvekt i japanske aksjer.

– Vi tar helseaksjer ned til nøytral, der kanskje dollaren har toppet litt ut, og går fra en defensiv sektor til japanske aksjer, som ikke fremstår dyre sammenlignet med amerikanske, sier DNB-forvalteren.

I renteporteføljen gjøres ingen endringer, der kapitalforvalteren ligger undervektet i lange internasjonale obligasjoner, og overvektet høyrentepapirer og norske obligasjoner.

– Vi er med andre ord posisjonert for høyere internasjonale renter, sier Farestveit.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hey, Mercedes! Take me home!
Nå kan du snakke med minstemann i Mercedes-søskenflokken, A-klasse. Se hvordan det gikk i vår test.
01:48
Publisert: