Oslo Børs åpner med bred oppgang onsdag, der storbanken DNB er blant vinnerne etter å ha lagt frem knalltall for andre kvartal.

Aksjen stiger nesten fire prosent fra åpningen.

Analytikere er overrasket over lavere tap og høyere netto renteinntekter enn ventet, ifølge nyhetsbyrået TDN Finans. Analytiker Johan Ström i Carnegie sier tallene er noe positive i sum.

-Netto renteinntekter er fire prosent over konsensusforventningene, primært revet av høyere marginer. Utlånsveksten ser også ok ut. Kostnadene er høyere, så til sammen blir nettoen rundt en prosent bedre enn konsensusforventningen, sier analytiker Johan Ström i Carnegie til TDN Finans.

Ström sier tapene overrasker mye.

-Tapene er kjempelave, femti prosent under forventningene. Men de endrer ikke sin guiding, så det tar vi til etterretning, sier han.

Storbanken Citi er også imponert over DNBs knalltall for andre kvartal:

- Dette er sterke resultater. Netto renteoinntekter slår estimatene, og lavere tap kan gi en høy ensifret prosentvis oppjustering av resultatanslagene for 2017, skriver Citis analytikere i en oppdatering etter kvartalsrapporten.

Banken tror anslagene for 2018 og 2019 kan bli tatt opp med en midt-ensifret prosentvis sats dersom tapene fortsetter å holde seg på dagens nivåer.

Morgan Stanley skriver at det mest oppsiktsvekkende var netto renteinntekter på fire prosent over konsensus, drevet av «billigere funding, pågående marginforbedringer i boliglån og utlånsvekst».

Pareto venter på sin side å gjøre mindre positive estimatendringer etter rapporten, og holder hold-anbefalingen og kursmålet på 150 uendret.

«Ettersom tapene for kvartalet ble signifikant lavere enn forventningen, ble resultat pr aksje 12 prosent høyere enn konsensus», skriver Pareto i en rapport onsdag.

«Mens guidingen for tap ble holdt uendret for perioden 2016-2018, venter vi å gjøre noen positive estimatendringer siden vi allerede er halvveis i denne perioden», skriver Pareto.

Aker Solutions kraftig opp

Et annet selskap som har lagt frem tall onsdag er Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker Solutions. Storbanken Citi skriver i en oppdatering at tallet for justert ebitda, på 400 millioner kroner, var på linje med deres forventninger.

Meglerhuset mener at selskapets resultater var drevet av en bedre realisert margin, som følge av en omfattende kostnadskuttplan og god gjennomføring av arbeid i ordreboken. Videre mener Citi ordreinngangen i kvartalet var svak, og at volumene og marginene på nye ordre fra 2018 utgjør en sentral usikkerhet for selskapet.

Handelsbanken Capital Markets mener på sin side at ordreinngangen i kvartalet var bedre enn ventet, og mener at guidingen i rapporten var positiv til nøytral.

Rec faller

Solsilisiumsselskapet Rec Silicon er blant aksjene som faller, med mer enn to prosent, etter at selskapet har fått endelig vedtak fra sentralskattekontoret i en skattesak. Selskapet vurderer å klage på vedtaket.(Vilkår)

Sauseskolen: Vaniljesaus
Hjemmelaget vaniljesaus.
01:19
Publisert: