De nordiske bankene DNB, Danske Bank, Nordea, Handelsbanken og SEB har bestemt seg for å samarbeide for å vurdere mulighetene for å etablere en nordisk kjenn-din-kunde-infrastruktur (KYC) som i en første fase skal betjene store og mellomstore nordiske bedriftskunder, ifølge en pressemelding torsdag.

«Påvirker bankene negativt»

«De siste årene er overholdelse av kravene for behandling av kundedata blitt en kritisk faktor i arbeidet med å bekjempe økonomisk kriminalitet. Bankkundene opplever imidlertid at det er en tidkrevende prosess å fremskaffe nødvendige opplysninger og at denne ofte involverer mange banker og ulike formater. Ineffektive kjenn-din-kunde-prosesser påvirker også bankene negativt gjennom økt transaksjonstid, mer omfattende administrasjon og høyere risiko», skriver Nordea og DNB i en melding.

Vil starte selskap i år

Bankene vil etablere et felles selskap, Nordic KYC Utility, som skal ha som oppgave å utvikle en effektiv, sikker og kostnadseffektiv nordisk kjenn-din -kunde-infrastruktur. Selskapet vil være eiet og kontrollert av de deltagende bankene.

«Initiativet vil bidra til å skape en sunn finanssektor, forhindre økonomisk kriminalitet og beskytte kunder og samfunnet», skriver bankene.

Bankene trenger godkjennelse av EU-kommisjonen for å opprette selskapet. Det forventes at selskapet vil bli etablert i andre halvdel av 2018.(Vilkår)

Lei av eiere som ikke plukker opp etter hunden
Vil registrere alle hunders DNA, teste all hundebæsj og deretter sende bøter til eierne. Denne saken ble først omtalt i avisen Budstikka.
02:33
Publisert: