– It- folk er fremtidens bankfolk i like stor grad som økonomer, sier Liv Fiksdahl, konserndirektør for it & Operations i DNB.

I dag har DNB 800 it-kolleger. I 2017 skal banken ansette 100 til. 

Ifølge Fiksdahl er etterspørselen etter it-kompetanse nesten umettelig.

– Verden er digital og all forretningsutvikling og ny business er koblet til teknologi. DNB utvikler mer og raskere enn noen gang, sier Fiksdahl.

– Behovet for it-folk som har digital kompetanse kombinert med forretnings og kundeforståelse er et nærmest umettelig behov for oss nå for å kunne skape nye og videreutvikle suksesser som for eksempel Vipps, sier hun.

It-prosjektlederne vil få en viktig rolle med å lede sentrale it-prosjekter i DNB, ifølge banken. 

– DNB har en digital lekegrind – Digital Floor – som en egen etasje der vi utvikler nye tjenester og produkter. Det er her Vipps ble født, og det er her fremtidens bank blir til. Dette vil bli arbeidsplassen til mange av våre nyansatte, sier Fiksdahl.

DNB har Norges mest besøkte nett- og mobilbank, og Vipps har på kort tid endret måten vi gjør opp på. 

– Vi bruker i dag store summer og ressurser på it, og dette kommer bare til å øke fremover. Det står spennende prosjekter i kø som vi ivrer å få gjennomført, sier Fiksdahl.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Concierge på Aker Brygge: - Jeg liker at folk er fornøyd
Hvis folk ikke er fornøyde så blir jeg litt skuffet, forteller Arnfinn Fagermo. Han hjelper til med «alt» på Aker Brygge.
02:15
Publisert: