106 banker- inkludert Sparebank 1-bankene – går sammen og etablerer et nytt selskap med DNBs Vipps-teknologi som hovedeiendel.

– Litt overraskende

I løpet av høsten har det vært hektisk frierier fra alle partene som tilbyr mobile betalingsløsninger, Mcash, Vipps og Mobilepay, mot de norske bankene som ikke har en mobil betalingsløsning. 

I dag viser det seg at de fleste bankene sa ja til DNBs Vipps.

Er det blåmandag hos dere i dag?

– Det var en nyhet som kom litt overraskende. Det kan jeg si. Det er imponerende av DNB og jeg vil gratulere dem med dette, sier leder av det nyetablerte selskapet Mobilepay, Knut Wangen. Mobilepay har til nå ligget under Danske Bank. 

Håpet var lysegrønt i høst da Nordea valgte å bli partner med Danske Bank i Mobilepay. I januar valgte lille Gjensidige Bank det samme.

– Vi er i tett dialog med flere banker og har tro på at antallet partnerbanker øker i tiden som kommer, sa leder av Mobilepay, Knut Anders Wangen da.

Slik gikk det ikke. Når DNB i dag offentliggjorde et samarbeid med 106 banker, så er det ikke så mange igjen til Mobilepay.  

Vil invitere seg selv til et møte med DNB

Hvorfor nådde ikke dere opp?

– Vi har hatt en åpen dialog med veldig mange banker og vist frem det vi kan komme med. Vi har vist til at vi har en viktig rolle fordi vi er etablert på flere markeder i Norden, og kan bidra til å etablere en felles betalingsløsning over landegrensene. Men det virker som om sparebankene har valgt å fokusere på Norge, sier Wangen. 

Mcash går inn i Vipps. Kan Mobilepay bli en del av Vipps?

– Det er naturlig å invitere oss inn på et møte med Vipps og høre hva slags planer de har. Vi har lenge ønsket at appene kan snakke sammen, men vi har tro på at det kan eksistere ulike betalingsløsninger side om side på markedet, sier Wangen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Etter 34 år i Statoil er det dette som gir mening for Erik Kjos-Hanssen (63)
Man må planlegge hva man vil bruke pensjonisttilværelsen til, mener Kjos-Hanssen. Selv synes han det er godt å kunne bidra med å gi noe til andre.
03:08
Publisert: